Orosz mérnökök elkészítették a világ első repülő motorját

Az első repülő motor jelenleg a legmenőbb találmány a világon

Szerző: kvothe - 2017.02.24.

Fejeket behúzni! Itt az első repülő motor, ami veszélyesen szórakoztató és hasznos lehet a szállítás és az utazás jövőjére nézve.

Orosz mérnökök elkészítették a világ első repülő motorját

Egy orosz dróngyártó cég az adrenalin szerelmeseinek legújabb vágyálmát készül teljesíteni. A Hoversurf nemrégiben bemutatta legújabb prototípusát, ami Scorpion-3 (Skorpió-3) névre hallgat, és szemmel láthatóan a világ első repülő motorjának tűnik.

 

 

A járművet egy, a nyeregben tartózkodó pilóta irányítja, de akár egy távirányítóval, utas nélkül is reptethető. Ez a gépezet jelentheti az utazás, szállítmányozás, és egyéb hétköznapi szükségletek jövőjét. Még akár új sportot is indíthat, ha jobban elterjed.

 

Ráadásul funckiójában hasonlít a Csillagok Háborúja egyik legmenőbb járművére

 

A Hoversurf csapata szeretné a Skorpió-3 kezelését olyan egyszerűvé tenni, mint egy hétköznapi biciklizést. A hibrid két részből áll össze – egy motor ülését, illetve egy négyrotoros, úgynevezett „quadcopter” propellerjeit kombinálja.

 

 

Habár az egészet egy pilóta irányítja, különböző automata biztonsági rendszerek ügyelnek arra, hogy a motor ne haladjon veszélyes sebességekkel, és ne merészkedhessünk vele túl magasra. Ez kissé ünneprontó lehet az adrenalinőrültek számára, de bizonyára értékelni fogják, hogy minden alkalommal biztonságosan landolnak a talajon, nem pedig egy fa tetején.

 

Ez azonban nem minden – folytatjuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket