Tudtad?! Én nem... Mi a közös Elvisben, Teréz Anyában és Al Pacinoban? Mind romák!

Mi a közös Elvisben, Teréz Anyában és Al Pacinoban? Mind romák!

Szerző: rolbike - 2015.03.25.

Megdöbbentő de valószínűleg igaz. Nézd csak meg jobban őket! Lapozgass! 

cigány,hirességek,
1, Elvis Presley 
 
(1935. január 8.- 1977. augusztus 16.)
 
Rock&n&Roll királya,Elvis Presley Tupelóban született 1935. január 8-án.
 
Édesanyja Gladys Presley cigány származású, innen örökölte zenei és tánc tehetségét jellegzetes fekete haját.
 
 
A fotón Elvis Presley, cigány származású édesanyjával.
 
Elvis Presley a cigányok királya is?
 
2008. július 10., csütörtök 21:00     InfoRádió / The Sun
 
 
A rock 'n' roll királya a romák királya is - állítja egy magazin, amelyet a brit kormány legújabb, a cigány kultúra megismertetését célzó kampányának köszönhetően olvashatnak a tanulók. A kijelentésre Elvis Presley állítólagos roma származása ad okot, de a listára nemcsak ő, hanem számos színész és Teréz anya is fölkerült.
 
Elvis Presley nem csupán a rock 'n' roll, hanem a cigányok királya is, mivel egy németországi vándorló cigányközösségből érkeztek az ősei Amerikába - olvasható egy magazinban, amely a brit kormány új, 70 ezer fontért (20,3 millió forint) megszervezett iskolai kampányának keretében került az angol oktatási intézményekbe.
 
A roma származásúak listáján szerepel még Eric Cantona visszavonult focista, a Nobel-békedíjas Teréz anya, a színészvilágot pedig Charlie Chaplin, Sir Michael Caine és Bob Hoskins képviseli. Az egyhónapos kampánytól azt várják, hogy a tanulók megismerjék a cigány kultúrát.
 
Lord Adonis, a brit oktatási minisztere elmondta: el akarnak oszlatni számos tévhitet, előítéletet, és szeretnék, ha a fiatalok nem egyoldalúan ítélnék meg a cigányokat.
 
Az Adófizetők Szövetsége szerint ugyanakkor a kampány csupán pénzkidobás. Matthew Elliott, a szervezet vezetője úgy véli: az emberek azt szeretnék, ha a nehezen megkeresett fizetésükből levont adót alapvető szolgáltatásokra és azok fejlesztésére költenék, ahelyett hogy divatos témákat propagálnak belőle.

Lapozz tovább! 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket