Érdekes tények az emberi szervezetről

12 dolog, amit mindenki rosszul tud az emberi testről!

Szerző: kvothe - 2020.04.20.

Mutatunk néhány érdekes tényt az emberi testről, amit a legtöbben gyerekkoruk óta rosszul tudnak! Rántsuk le a leplet ezekről a népszerű tévhitekről!

Érdekes tények az emberi szervezetről

Gyerekkorunkban nem csak a nagyvilágról és a körülöttünk zajló dolgokról tudunk meg sokat, de saját szervezetünk működésével kapcsolatba is rengeteg kérdést teszünk fel a felnőtteknek. Néhány generációval ezelőtt még messze nem volt olyan fejlett az orvostudomány, mint manapság, és sok tévhitet örököltünk felmenőinktől. Valahogy azonban ezek a téves információk a mai napig általánosan elfogadott tények maradtak.

 

Lássunk most néhány ilyen hamis tényt és az igazságot velük kapcsolatban!

 

 

Csupán öt érzékünk van

Elfogadott tény, hogy az embereknek csak öt érzéke van – látás, hallás, szaglás, tapintás és ízlelés. Ehhez képest érzékelni tudjuk például a hőmérsékletet és az egyensúlyt is. Legalább 21 különböző érzékkel rendelkezünk.

 

Csak az agyunk tíz százalékát használjuk

Az agy a mai napig a legrejtélyesebb szervünk, és még mindig rengeteget kell tanulnunk róla, azonban annyi teljes mértékben bizonyos, hogy szellemi központunk nem csak ébrenlétünk alatt, még alvás közben is szinte folyamatosan teljes erőbedobással dolgozik.

 

Lássuk a többit a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket