Az Európai Labdarúgó-szövetség ennyit adott a magyaroknak

Ennyit kapott a magyar csapat az EB-re való kijutásért

Szerző: doszi - 2015.11.16.

Miután a Magyar labdarúgó-válogatott kvalifikálta magát a 2016-os, Franciaországban megrendezendő Eb-re, az Európai Ladarúgó-szövetség kellő pénzzel jutalmazta a csapatot.

A selejtezők során pályára lépők közül mindenki kap a jutalomból

Az UEFA 12 millió euró jutalmat adott válogatottunknak az Eb-re való kvalifikációért. Ez átszámítva majdnem 4 milliárd forintot jelent. Érdekesség, hogy ebből csupán a harmadát kapják a játékosok.

 

Vannak is bőven rá, ugyanis minden játékos részesedést kap az összegből, aki részt vett a selejtezőkön. Arányosan többet kap, aki több mérkőzésen játszott, illetve az is döntő, hogy csereként lépett pályára az illető, vagy kezdőként. A lőtt gólok száma nem számít, ugyanis ez nem lenne fair a végig jól teljesítő Király Gáborral, vagy a védősorral szemben; ezenfelül további nézeteltéréseket és öncélú játékot eredményezhetne a későbbiekben. A számításokat egyszerűbbé teszi, hogy egy játákos nem kaphat 40 millió forintnál többet összesen.

 

Ugyan akadnak még örök elégedetlenkedők, hiszen nem egy olyan véleménnyel találkoztam, hogy szégyenkezni fogunk az Eb-n, és csak a pofozózsák szerepét fogjuk betölteni, ám akiben van egy cseppnyi együttérzés, az szurkolni fog hazánk fiainak a világversenyen, amit a jelenleg sok sebből vérző Franciaország fog megrendezni. 1972 után ismét Európa-bajnokságon veszünk részt, ahol a legnagyobbakkal vehetjük fel a versenyt.

 

A következő oldalon megnézheted, kik járultak hozzá ehhez a történelmi sikerhez, s egyben azt is, hogy kik kapnak a jutalomból.

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket