Esküvő

Esküvő

esküvő

Az esküvő az a ceremónia, aminek keretén belül a két házasulandó fél két tanú jelenlétében kijelenti, hogy házasságot kötnek egymással. Polgári esküvő esetén a ceremóniát az anyakönyvvezető előtt, míg egyházi esküvő esetén az egyházi felekezet vezetője előtt kötik össze életüket. Ezek természetesen nem zárják ki egymást, hiszen mindkettőre sor kerülhet egy esküvő alkalmával.

Ehhez az eseményhez rengeteg vallási és nem vallási hagyomány kötődik, amiket leginkább az esküvői ceremónia után történő lagziban vehetünk észre. Szinte elmaradhatatlan magyar hagyomány a vőfély mulattató személye, a grillázstorta összetörése kalapáccsal és a menyasszonytánc.

A különböző tájaknak, országrészeknek is megvannak a maga hagyományai erre az alkalomra. Erre remek példa a Boldogon szokásos menyasszonykalács elkészítése, ami nem más, mint egy szinte emberrel egymagas mézeskalács-építmény különböző szimbolikus figurákkal, például katonákkal.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket