Elképesztően szegényes Észak-Koreában az "internet"

Észak-Korea internetén röhög az egész világ

Szerző: kvothe - 2017.03.24.

Kiderült, hogy mennyire korlátozott Észak-Koreában az internet! A kormány 100%-ban a kezében tartja a helyi ’világhálót’.

Elképesztően szegényes Észak-Koreában az "internet"

Az internet szinte végtelennek tűnik, ha belegondolunk, mi minden van rajta. Képzeljünk csak el egy szó szerint világméretű hálót, amelyben ott van minden weboldal, minden felhasználói fiók, legyen az ismerősöké, vagy az idegeneké. Valószínűleg még az a kép is megvan valahol, amit az IWIW-re tettél fel háromezer évvel ezelőtt. A ’web’ a szabad világ egyik csodás találmánya, de mi a helyzet azokkal az országokkal, ahol nem éppen beszélhetünk szabadságról nemzeti szinten?

 

Jelen esetben Észak-Koreáról van szó, ahol a diktatúra köztudottan a legelképesztőbb módokat találja meg arra, hogy befolyásolja az emberek magánéletét is. Sokan úgy vélik, hogy ott nincs is internet, pedig de, csak olyan, mintha az internet demo-verziója lenne.

 

Az országban csak néhány nagyon magasrangú személynek van hozzáférése az agyoncenzúrázott ’világhálóhoz’ (inkább talán az országháló lenne a helyes kifejezés).

 

2016. szeptember 19-n éjjel 10 óra körül néhány számítógépbiztonsági szakértőnek azonban sikerült hozzáférnie a nemzeti hálózathoz, és az ott talált dolgokat később megosztották az egész világgal a GitHubon.

 

Nézd meg, mit találtak Észak-Korea „internetén” a behatolók!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket