notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ételfutárok helyett drónok??

hirdetes

Ételfutárok helyett drónok??

Komjáti Péter
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A drónok egyelőre még csak katonai funkciókat látnak el, mint például a háborús híradások stb.. De vészesen közeledik az a nem is annyira távoli jövő, amiben már ezek a készülékek a kereskedelemben is meghatározó szerepet kapnak majd.

Ételfutárok helyett drónok??

Nem hiába vált a drónozás napjaink egyik legkedveltebb hobbiájává a férfiak – és lassan a nők körében is. Ezek a pilóta nélküli, távirányítós gépek nem csak jó szórakozást kínálnak, de nagyszerű felvételeket is készíthetünk velük, sőt, üzleti ötlet is bőven rejlik bennük. A 2019-es év legjobb drónjai között már igen fejlett, szuper képességekkel bíró gépeket találhatunk, amelyekkel kinyílik a világ… De mi mindenre alkalmasak még ezek a gépek? Hát, például ételszállításra...

A drón valójában egy távolról irányítható, pilóta nélküli légi jármű, amit leginkább hadi célokra fejlesztettek ki. Ha például láttad már a Terminátor című film valamelyik részét, akkor nagyjából el tudod képzelni, hogy hogyan is nézhet ki, ugyanis a jövőben játszódó jelentekben ezek a gépek végezték a felderítő feladatokat. Azonban technika jelenlegi állása szerint ezek a drónok jóval kisebb méretűek valóságban, mint a Terminátorban. Jelenleg a NASA is alkalmazza a drónokat az atmoszférakutatásaiban. Az ilyen robotgépekkel foglalkozó cég, a 3D Robotics több millió dollárt költ a drónok mindennapi felhasználásának céljára, sőt akár vállalati eszközökké is válhatnak.

hirdetes

A 3D Robotics eddigi kínálata négy darab három vagy többmotoros drónból, illetve egy merevszárnyú, repülőgép formájú szerkezetből áll. A vállalat legújabb alkotása, az Iris egy négy rotorból álló drón, amelyet akár már személyi számítógépről, és androidos készülékekről is lehet vezérelni. Ami lenyűgöző, hogy egy beépített GPS-en keresztül előre meghatározott utakon jut el A-ból B-be. A vállalat ezért is hangsúlyozza, hogy a drónok igen nagy szerepet kaphatnak jövőben a kisméretű áruk kereskedelmi szállításában is, sőt egyébmás funkciókat is elláthatnak majd, mint például bizonyos mentőakciók során a felderítő feladatokat. Ha kell, akkor majd tüzet is olthatnak, mivel az Egyesült Államokban már tűzoltási célok ellátására is tesztelik a repülő robotokat. A megoldás egyszerre hatékony, gyors, olcsó és biztonságos, mivel olyan területekre jutnak el, amiket csak nagyon nehezen lehet megközelíteni.

hirdetes

Ha ilyen gyorsan fejlődik a robottechnológia, akkor ne csodálkozzunk, ha egyszer majd az általunk megrendelt pizzát egy drón fogja kiszállítani.

A Domino's pizzéria így teszteli a pizzák drónokon keresztüli kiszállítását:

 

 

Terminátor a valóságban japán módra

A városi utakra teremtették – Citroën C3 1.2 VTI 82

A legcsábítobb "letölthető" csaj!

Extrém fotók olyan helyzetekről, amiket lehetetlen ésszerűen megmagyarázni

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Vízpart apartman

Aki tartózkodott már huzamosabb ideig vízparton, az tudja, hogy egy vízparti apartman milyen... Tovább

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Tovább a lexikonra