Ételfutárok helyett drónok??

Ételfutárok helyett drónok??

Szerző: Jobs24 - 2019.07.09.

A drónok egyelőre még csak katonai funkciókat látnak el, mint például a háborús híradások stb.. De vészesen közeledik az a nem is annyira távoli jövő, amiben már ezek a készülékek a kereskedelemben is meghatározó szerepet kapnak majd.

Ételfutárok helyett drónok??

Nem hiába vált a drónozás napjaink egyik legkedveltebb hobbiájává a férfiak – és lassan a nők körében is. Ezek a pilóta nélküli, távirányítós gépek nem csak jó szórakozást kínálnak, de nagyszerű felvételeket is készíthetünk velük, sőt, üzleti ötlet is bőven rejlik bennük. A 2019-es év legjobb drónjai között már igen fejlett, szuper képességekkel bíró gépeket találhatunk, amelyekkel kinyílik a világ… De mi mindenre alkalmasak még ezek a gépek? Hát, például ételszállításra...

 

A drón valójában egy távolról irányítható, pilóta nélküli légi jármű, amit leginkább hadi célokra fejlesztettek ki. Ha például láttad már a Terminátor című film valamelyik részét, akkor nagyjából el tudod képzelni, hogy hogyan is nézhet ki, ugyanis a jövőben játszódó jelentekben ezek a gépek végezték a felderítő feladatokat. Azonban technika jelenlegi állása szerint ezek a drónok jóval kisebb méretűek valóságban, mint a Terminátorban. Jelenleg a NASA is alkalmazza a drónokat az atmoszférakutatásaiban. Az ilyen robotgépekkel foglalkozó cég, a 3D Robotics több millió dollárt költ a drónok mindennapi felhasználásának céljára, sőt akár vállalati eszközökké is válhatnak.

 

 

A 3D Robotics eddigi kínálata négy darab három vagy többmotoros drónból, illetve egy merevszárnyú, repülőgép formájú szerkezetből áll. A vállalat legújabb alkotása, az Iris egy négy rotorból álló drón, amelyet akár már személyi számítógépről, és androidos készülékekről is lehet vezérelni. Ami lenyűgöző, hogy egy beépített GPS-en keresztül előre meghatározott utakon jut el A-ból B-be. A vállalat ezért is hangsúlyozza, hogy a drónok igen nagy szerepet kaphatnak jövőben a kisméretű áruk kereskedelmi szállításában is, sőt egyébmás funkciókat is elláthatnak majd, mint például bizonyos mentőakciók során a felderítő feladatokat. Ha kell, akkor majd tüzet is olthatnak, mivel az Egyesült Államokban már tűzoltási célok ellátására is tesztelik a repülő robotokat. A megoldás egyszerre hatékony, gyors, olcsó és biztonságos, mivel olyan területekre jutnak el, amiket csak nagyon nehezen lehet megközelíteni.

 

 

Ha ilyen gyorsan fejlődik a robottechnológia, akkor ne csodálkozzunk, ha egyszer majd az általunk megrendelt pizzát egy drón fogja kiszállítani.

 

 

A Domino's pizzéria így teszteli a pizzák drónokon keresztüli kiszállítását:

 

 

Terminátor a valóságban japán módra

A városi utakra teremtették – Citroën C3 1.2 VTI 82

A legcsábítobb "letölthető" csaj!

Extrém fotók olyan helyzetekről, amiket lehetetlen ésszerűen megmagyarázni

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket