15 európai sziget, amiknek ott a helye bakancslistádon- legszebb erópai szigetek

15 európai sziget, amiknek ott a helye bakancslistádon

Szerző: noemivida - 2021.02.25.

2021 elején mindenki abban reménykedik, hogy hamarosan újra megnyílnak a határok, és újra felfedező kalandokra indulhatunk a szélrózsa minden irányában. Azonban attól, hogy kénytelenek vagyunk otthonunkban tölteni szabadidőnket, még nyugodtan tervezgethetjük következő utazásainkat. Az alábbi lista ehhez kínál 15 csodálatos európai szigetet, amiket neked is látnod kell egyszer!

15 legszebb európai sziget

1. Korzika – Franciaország

Korzika fő vonzerejét gazdag és időtálló kulturális hagyatéka adja, de persze nem mehetünk el szó nélkül a sziget természeti képződményei mellett sem. A partokon és a hegyes-dombos tájon kívül ott vannak még például a Calanche de Piana sziklák is, amelyek vörös gránittornyokként emelkednek ki a tengerből.

 

2. Málta

Máltán sincs hiány a történelemből és a kultúrából, ráadásul akárhová megy az ember, mindenütt képeslapra illő tájakat láthat. A sziget mesterséges és természetes színei lélegzetelállítóak, a tengerpartok sziklái pedig tisztán kivehetőek a földközi vizekben.

 

3. Azori-szigetek – Portugália

Az Azori-szigetek kétségtelenül az Atlanti-óceán legcsillogóbb drágakövei közé tartoznak. A szigetek vulkanikus csúcsaikkal nyúlnak az egek felé, e hegyek oldalait pedig japánciprusok, bükkfák és szőlőültetvények díszítik. Persze a tűzhányók kráterét már rég tavak töltik ki, a szigetek barlangjaiban pedig fény derül a földdarabkák képződésére.

 

4. Hvar – Horvátország

Horvátország szigeteiről nem cikket, hanem könyvsorozatot lehetne írni, választásunk pedig most Hvarra esett. Gyönyörű építészeti remekeivel, csodás természeti kincseivel és kellemes éghajlatával a sziget nevét viselő városba mindenképpen érdemes ellátogatni egy szer. Legyen szó családi, baráti vagy éppen romantikus utakról, Hvar minőségi szállásokkal és szórakozási lehetőségekkel vár minden utazót!

 

5. Capri – Olaszország

Caprinak valahogy még az érintetlen részei is luxus hangulatot árasztanak magukból. A kellemes mediterrán éghajlatú szigetet az évszázadok során számtalan művész, író és egyéb szellemi alkotó is meglátogatta, akiket rögtön rabul ejtett páratlan szépsége. Történelem, kultúra, természet és felkapott események alkotják Capri egyvelegét és adnak alapot az itteni életvitel legendájának. Hogy mi ez a legenda? Azt csak az idelátogatók élhetik át!
 

Lapozz a töbi csodálatosan szép európai szigethez! Vannak még szemetgyönyörködtetőek a következő oldalakon is!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket