Soha nem találnád ki, hogy mire való ez a rész az evőpálcikákon
Én mindig azt hittem, hogy dísz, de amikor ezt megláttam, azonnal a fejemhez kaptam! Hasznos lehet mindenkinek, aki egyszer úgy dönt, hogy kipróbálja őket!
Ha érdekel a kínai vagy japán konyha, akkor biztosan próbáltad már elsajátítani az evőpálcika használatának ősi művészetét. Eleinte szokatlannak tűnhet, de végül bele lehet tanulni.
Azonban még azok közül is kevesen ismerik a pálcikák végén található kis… „bigyót”, akik gyakran használják ezeket a számunkra különös evőeszközöket. Sokszor láthattuk már a filmekben is, hogy az emberek általában a tenyereik közé fogják, majd kettétörik a pálcákat egy kis dörzsöléssel. De valójában ez nem a helyes megoldás!
Ez a kis valami az eldobható pálcikák végén található, ezért nem feltétlenül találkozunk velük minden nagyobb étteremben (ahol általában a „hagyományos” evőeszközökhöz hasonlóan elmossák őket).