Kávé és személyiség kapcsolata: Nem is gondolnád, mennyi mindent árul el rólad az, hogy milyen kávét iszol

Nem is gondolnád, mennyi mindent árul el rólad az, hogy milyen kávét iszol

Szerző: noemivida - 2021.02.19.

Ti egyébként nem isztok a karantén miatt több kávét, na és mégis milyet? Baristák mondták el a tapasztalataikat arról, hogy mennyi mindent lehet leszűrni egyetlen kávé alapján az emberekről. Valóban ennyire messzemenő következtetéseket lehetne levonni személyiségünkre a kávéivási szokásaink alapján? Nálatok stimmel a lenti leírás? Nálam teli találat!    

Ezt árulja el rólad, hogy hogyan iszod a kávéd

Eszpresszó

Az eszpresszó híve vagy? Ha kávé, akkor csak is ez jöhet szóba, egy erős fekete? Ez esetben te biztosan, határozott, erős személyiség vagy, legalább is minden jel erre mutat. Számodra fontosak a hagyományok, emiatt pedig olykor túl rugalmatlan és merev vagy, egy biztos, nem tágítasz az álláspontodtól. Keményen dolgozol, nem szeretsz szünetet tartani, éppen ezért kell egy olyan kávé, amit egy másodperc tört része alatt lehajthatsz, és mehet is tovább a munka.

 

Cappucino

Az eszpresszóval ellentétben a capuccino már közel sem olyan merész vállalás, így, ha neked ez van napirenden minden ebéd után, akkor te nem a bátorságodról, merészségedről lehetsz híres, sookkal inkábba romantikus alkatodról, és a kreativitásodról. Az is lehet, hogy nem is szereted gazán a kávét, inkább csak a velejáró procedúrát, egy kis lazítást munka közben, baráti csevejt. Sőt mára már megannyi ízesített fajta is van belőle, ugye neked is van már kedvenced közülük?

 

Unikornis frappé

És ha már az ízesítéseknél tartunk, akkor térjünk is át az unikornis frappék, mézeskalácsos latték világába. Manapság már tényleg rengeteg ilyen szirupos kávénak nevezett lötyi van forgalomban, bevallom néha én is elcsábulok egy-egy jól csengő ízkombináció láttán, de mindig megfogadom, hogy soha többet. Valljuk be, ezek az italok nem is igazából kávék. Ha neked ez jelenti a kávét, akkor nem hiszem, hogy szeretnéd az ízét, inkább, csak valami társadalmi nyomásnak szeretnél megfelelni, ilyen kávé fogyasztása általában gyermeki lélekről árulkodik. 

 

Keverős kávé

Valld be, neked is vannak olyan napok, amikor hébe-hóba becsúszik egy keverős kávé, nincs is ezzel semmi gond, olyanok is vannak, akik rendszeresen ezt fogyasztják, hiszen oda vannak érte. Véleményem szerint koffein és kávétartalma erősen megkérdőjelezhető, de van, akinél beválik. Igazi megúszós lehetsz, ha ezt iszod rendszeresen, szeretheted a munka könnyebbik felét megfogni.

 

Presszó kávé tejszínnel

Egy igazi klasszikus választás, te aztán nem akarsz feltűnést kelteni, és túl tolni sem a dolgot. Van egy határozott elképzelésed, és nem hagyod magad befolyásolni, holmi kávé divathullámok miatt, és ez így van az élet többi területén is. Egyébként ez nagyon jó választás, krémes, de erős, valójában nem is kell nagyon ennél több.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket