notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A Kodály köröndön egy fa törzsében él

hirdetes

Egy fa törzsében él Péter, Budapesten, a Kodály köröndön!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A hajléktalan férfi Budapest belvárosában, a Kodály körönd közepén él egy fa törzsében. A kreatív lakhely megvédi őt az esőtől, a széltől, Péter nem panaszkodik.

A Kodály köröndön egy fa törzsében él

Egy hónapja egy öreg, körülbelül 150 éves platánfának a törzsében él Péter. A kreatív lakhely Budapest szívében, a Kodály körönd közepén található. Péter Szlovákiából érkezett Budapestre, akkor lett hajléktalan, amikor elvált feleségétől és mindent otthagyott családjának. 

Hentes végzettséggel rendelkezik a férfi, hajléktalan szállóra azért nem mehet, mert nincsen érvényes magyarországi lakcímkártyája. Így marad számára a búvóhely. De Péter nem panaszkodik. Nem szokott fázni a fában, azt mondja, a törzs felfogja az esőt, a szelet, bár már várja a jobb időt. Napközben elmegy a hajléktalan szállóra, ott kap ételt és tud melegedni, de sajnos estére nem maradhat, így aludni mindig visszatér a fába. 

hirdetes

Visszamenni hazájába nem szeretne, mert a hajléktalan szállók szerinte Budapesten sokkal jobbak, mint a környező országokban. Elmondása szerint a hontalanoknak az ilyen szállókon nagyon jó.

Nappal sokat járja az utcákat is, próbál pénzt szerezni, azt mondja sokszor sikerül is neki, 2-3000 forintot is össze tud néha gyűjteni. Ezt az összeget pedig leginkább ételre és cigarettára költi el.

A “lakhelye” egyébként egy kisebb méretű szobának is megfelel, kényelmesen elfér benne 2 ember állva és fekve is. Ablaka is van a fának, amit Péter bevont szúnyoghálóval, így nem tudnak bemenni rajta a bogarak, rovarok. Néha egy-egy egérrel találkozik, de ők is a “helyiségen” kívül maradnak. Rajtuk kívül más nem zavarja a férfi nyugalmát.

hirdetes

Amúgy a hajléktalanok körében egy ilyen odú nagyon jó szállásnak számít… Viszont Péter ezen is megosztozna szívesen valakivel, nem fél attól, hogy elveszik, bátran befogadna valakit maga mellé, hiszen úgyis van elég hely, akár 2-3 ember is be tudna költözni szerinte. Hihetetlen, hogy akinek óriási háza van, az sose osztaná meg mással azt, akinek pedig csak egy faodúja, az akár másod-vagy harmadmagával is szívesen… Nzzétek meg a következő oldalon a vdeót, amit az RTL Klub készített Péterről a Fókusz című műsorába.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Papír

A papír egy szilárd anyag, amelyre kézzel írjuk a szöveget, illetve gyakran használt... Tovább

Fal

A kőből, betonból, vályogból vagy egyéb építőanyagból készült konstrukciót terek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Magyar