Nem vették fel a munkakereső férfit, később ez hihetetlen sok pénzbe került

5 és fél ezer milliárd forintot bukott Zuckerberg, mert nem alkalmazott egy férfit

Szerző: kvothe - 2016.11.23.

Ezért érdemes esélyt adni mindenkinek, akinek csak lehet – főleg, ha egy olyan szupervállalatról van szó, mint a Facebook. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjenek: hatalmas lehetőséget szalasztottak el!

Nem vették fel a munkakereső férfit, később ez hihetetlen sok pénzbe került

Bizonyára mindenki hallott már a Facebookról. A világ legnépszerűbb közösségi hálózata mára már gyakorlatilag mindenhol ott van, és mindenki a része. A szupercég gyakran félelmetes összegeket ad ki olyan alkalmazásokért vagy szolgáltatásokért, amelyekben fantáziát és lehetőségeket lát, de nem minden esetben fedezik fel időben ezeket a rejtett kincseket, és később erre súlyosan ráfizetnek.

 

Ez történt akkor is, amikor a Facebook visszautasította Jan Koum-ot. A kommunista Ukrajnában nevelkedett fiú 16 éves korában édesanyjával és nagymamájával Amerikába költözött. A fiatal férfiról hamar kiderült, hogy rendkívüli informatikai tehetségekkel rendelkezik.

 

 

1998-ban először a Yahoo alkalmazottja lett, ahol biztonságtechnikával foglalkozott. Ezek után egy ideig az Apple-nél is dolgozott. Ez azonban csupán 2009-ig tartott, ezt pedig egy munkanélküli időszak követte.

 

Most érkeztünk el a döntő pillanathoz. Jan állásra jelentkezett a Facebooknál (illetve a szintén népszerű Twitternél) azonban visszautasították. A csalódott férfi azonban nem adta fel, és maradék pénzét felhasználva saját szolgáltatást indított.

 

De miért olyan fontos ez a Jan Koum? Mit tett, hogy a Facebook megbánja, hogy nem vették fel? Lássuk a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket