Csípések, amik nagyon fájnak

Felejthetetlen találkozások - A világ legfájdalmasabb csípései

Szerző: bohacs - 2020.07.21.

Nem hiszem, hogy be kell mutatnom az érzést, amikor nyáron ülünk a Balaton partján egy korsó hideg sörrel vagy egy finom pohár borral, de a pillanat megélésében meggátolnak minket a körülöttünk nyüzsgő és a vérünket szívó alávaló szúnyogok. Mindenkit csípett már meg szúnyog, darázs vagy méh és néhányunknak már volt szerencséje a rendkívül fájdalmas bögöly marásához is. Léteznek ám olyan rovarok, melyek csípésének fájdalomszintje az előbb említettek 20 szorosát is elérheti.

Fájdalmas csípések

Az izzadság méhek  

Az izzadság méhek összefoglaló neve azon méhek csoportjának, amelyeket vonz az ember izzadságban található sótartalom. Ebbe a csoportba tartozó méhek legelterjedtebbek közé tartoznak a világon és csak Amerikában 1000 fajta méh tartozik ebbe a csoportba. Méretük nem haladja meg az 1 cm-t és ezek csak akkor csípnek, ha megpróbáljuk őket elhessegetni. A csípést csak apró fájdalmakkal és égető érzésekkel járnak együtt. A Schmidt index szerint ezt a fájdalmat ahhoz lehetne hasonlítani, mintha egy apró szikra égetne meg minket.

 

A tűzhangya 

Ha valakit csípett már meg ez a faj soha többé nem fog a közelikbe merészkedni. Csípése éles, szúró szerű fájdalmat okoz és körülötte hatalmas duzzanatot alakít ki és légzési nehézségekkel is járhat. Ez a faj leginkább csak a közép és dél-amerikai esőerdőkben megtalálható. A tűz hangyákat rendkívül agresszívnak nevezhetjük, mert ezek az állatok bárkit és bármit megtámadnak, aki a közelikbe merészkedik és meg megzavarja nyugalmas életüket.  

 

A tüskés Akácia hangya

Nevüket a növénnyel egybefüggő életükről kapják. Ezek az állatok tüskés akácokon élnek Közép-Amerikában. Ez a fajta együttélés pozitív mind a hangyáknak, mind a tüskés akácoknak. Csípésük rendkívül fájdalmas és nagyon hosszan tart.

 

A kopasz lódarázs

Szerencsénkre ez az Állat is csak Észak-Amerikában fellelhető, így nincs okunk az aggodalomra. Tulajdonképpen ez a darázs nem egy lódarázs, nevét két és fél centimétert is meghaladó mérete miatt kapta. Ez a faj 200 vagy 400 fős kolóniákban él, amiket leginkább erdők fáin lehet felfedezni. Ezek a darazsak többször megcsípik azokat, akik túl közel merészkednek fészkükhöz, ezzel elviselhetetlen fájdalmat okozva nekik. Előfordulhat az is, hogy ezt a mérget az áldozatuk szemére spriccelve átmeneti vakságot okozva nekik próbálják megvédeni területeiket.

 

A kecske darázs

A kecske darázs egy veszélyes darázs, mely a Föld bármely pontján fellelhető köztük Magyarországon is. Ezek a darazsak papírszerű fészkekben élnek, melyeket megtalálhatunk bokrokon vagy fák lombjai közt is. A Schmidt index szerint a fájdalom nagysága olyan, mint mikor valaki elolt egy csikket a saját nyelvén.

 

Vörös arató hangya

A vörös arató hangya az egyik legagresszívebb hangyafaj, amely az Egyesült Államok délnyugati részében őshonos. Nagyon hasonlítanak a tűz hangyákra, de sokkal veszélyesebbek náluk. Ezen a hangya faj hatalmas földalatti kolóniákban él és tömegesen támadja meg áldozatait és csípései elviselhetetlen fájdalmat okoznak nekik. A Schmidt index szerint ez a fájdalom ahhoz hasonló mint mikor valaki egy fúrógéppel próbálja kiszedni a benőtt köröm körmét.

 

A déli papírdarázs 

Ez a darázs nevét fészkéről kapta, amely pontosan úgy néz ki mintha papírból készült volna. A papírdarázs általában épületek tetőszerkezetére építi meg fészkét. Ez a faj viszont csak akkor támad meg minket, hogyha megpróbáljuk megzargatni fészküket. Csípése extrém fájdalmat okoz és a levegőbe kiengedett Feromonnak köszönhetően egy csípéssel senki sem úszhatja meg. A fájdalmat ahhoz lehet hasonlítani, mint mikor valaki sósavat önt egy papírral ejtett vágásra. Habár ezen állatok csípései elég fájdalmasak, ok nélkül nem bántanak minket. Próbáljuk meg őket elkerülni és tiszteletben tartani, mivel egyre kevesebb van belőlük.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket