Australian Open Federer Nadal elődöntő 2014 tenisz

Federer 2014 bajnoka

Szerző: mprof - 2014.01.22.

A két nagy rivális újra összecsaphat Roger Federer és Rafael Nadal személyében, hiszen egykori világelső, Federer hatalmas győzelemmel jutott az elődöntőbe. 

Roger Federer 2014

Federer aki jelenleg hatodik a  férfi egyes tenisz világranglistán, Andy Murray-t négy szettben  (6-3, 6-4, 6-7, 6-3) győzte le az Australian Open negyeddöntőjében.

Az első két játszmában Federer abszolút uralta a meccset, a harmadikban pedig már meccslabdája is volt,  ezt még Murray sikeresen hárította. Azonban Federer kezdeti lendülete tovább folytatódott, nem engedte ki kezéből az irányítást és a megfelelő pillanatban 4-3-nál kihasználta a break labdát, és így megkapta a lehetőséget, hogy újra adogathasson a meccsért. Végül Federer könnyedén,egy ásszal fejezte be a mérkőzést. A svájci végig kiválóan szervált, a fonákjával is rendkívül jól irányított, azonban igazán a védekezésben múlta felül önmagát.

Habár sokak szerint már Federer a karrierje végéhez közeledik, ő mégsem hagyta, hogy teljesen leírják őt. Állítása szerint az idei évre nem csak mentálisan hanem fizikailag is nagyon keményen készült, amelynek eredménye az elmúlt másfél hétben kiválóan megmutatkozott.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket