notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Matematikai feladvány

hirdetes

Az emberek 90 százaléka nem tudja megoldani ezt a feladványt!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az emberek 90 százaléka képtelen megoldani ezt a matematikai feladványt. Pedig nincsenek benne észveszejtő gyökvonások, vagy bonyolult képletek. Egy alsó tagozatos matek feladat, semmi más. Mégis 10-ből 9 felnőtt nem tudja megoldani! Neked megy?

Matematikai feladvány

Az alább látható feladvány egy alsó tagozatos matematikai feladat. Mindenkinek meg kellett tanulnia… Jó, persze, kivételt képeznek az írás- és olvasás tudatlanok, de ők valószínűleg egy napot sem jártak iskolába. Őket leszámítva, ezeket a matek példákat mindenkinek meg kellett oldania anno. Ráadásul ez nem egy bonyolult feladat, ez egy teljesen átlagos, egy alap feladvány, amit az órán számonkértek. 

Most jönnek a megdöbbentő adatok! Ezek tények. Ezt a feladványt csak minden 10. felnőtt képes megoldani helyesen! Hihetetlen, ugye? Pedig igaz! A tanultm felnőtt emberek 90 százaléka képtelen megmondani a pontos végeredményt, mert vagy nem tudja a sorrendet, vagy nem emlékszik, hogy hogyan kell törttel osztani, vagy az egész kiesett neki úgy, ahogy van… Vagy a fene tudja… De valami különleges oknál fogva nem tudják megoldani ezt az egyszerű matematikai példát. 

hirdetes

lehet, hogy nem volt erőssége valakinek a suliban a matematika, de azért csak neki tud fogni ennek a feladványnak… Bár valószínűleg ő is a 90 százalékba tartozik, tehát nem tudja megoldani helyesen. 

Akinek jól ment és még szerette is a matekot, annak menni fog, sőt valószínleg pillanatok alatt ki tudja számolni a pontos végeredményt. 

Különben meg nem árt egy kis agytorna felnőtt korban sem, memória vagy matek  feladványokkal nagyon jól kondiban lehet tartani az agyunkat, még akkor is, ha te fizikai munkát végzel a hétköznapokban. 

hirdetes

Szóval nézd meg a következő feladványt, és próbáld meg megoldani! Alul megtalálod a megoldást, ha ellenőrizni szeretnéd magadat! Na, neked sikerült? :)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Ha jól számoltál, akkor a helyes megoldás az 1. Hogy miért? Mert először az osztást kell végrehajtani, azaz 3-at elosztod 1/3-dal, akkor kapsz 9-et. Aztán indulsz az elejéről, tehát a 9-ből kivonod a 9-et, akkor lesz 0, majd ehhez hozzáadsz 1-et, így kapsz 1-et végeredményül.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Arany

Az arany szinte mindig nagy értéket képviselt a történelem folyamán. Nem csak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Technika