Életveszélyesnek nyilvánítottak 3 millió Samsung mosógépet

Sorra robbannak fel a Samsung mosógépek – közel hárommillió terméket kényszerültek visszahívni

Szerző: kvothe - 2016.12.16.

Elgondolkodik az ember, hogy a telefonok és a mosógépek után mi jöhet még – monitorok, hűtők, televíziók? Remélhetőleg nem robban ránk az egész lakás!

Életveszélyesnek nyilvánítottak 3 millió Samsung mosógépet

2016 nem túl jó év a Samsungnak, és még nincs is december. Bizonyára mindenki hallott már a nemrégiben nagy port kavart felrobbanó Galaxy Note 7-es okostelefonokból keletkezett botrány. Ez meg is látszódott a cég negyedéves profitjainak alakulásán.

 

Most azonban újabb kínos esettel néz szembe a dél-koreai cég: 2.8 millió mosógépet voltak kénytelenek visszavonni, mert már azok is robbanásveszélyesek voltak. Az USA fogyasztóvédelmi hatóság jelentése szerint rövid időn belül mintegy 730 Samsung mosógép robbant fel országszerte.

 

 

A fogyasztóvédelmisek elmondták, hogy nagyon súlyos veszélyt jelentenek a berendezések, ugyanis számtalan bejelentés érkezett, amelyek szó szerint lerobbanó tetejű mosógépről számolnak be.

 

Az alábbi lista azt a 34 modellt mutatja, amelyeket érint a visszahívás.

 

 

 

A Samsung három opciót kínált fel minden ügyfelüknek, akik megvásárolták valamelyik veszélyesnek nyilvánított terméket:

 

  • A termék ingyenes megjavítása helyben, illetve plusz egy év ingyenes gyártói garancia.
  • A régi termék árának részleges visszatérítése, és új termék kedvezményes megvásárlása. A hibás termék eltávolítását és az újonnan vásárolt berendezés beszerelését a gyártó ingyenesen vállalja.
  • A termék árának teljes megtérítése azok számára, akik a visszahívás előtti 30 napban vásárolták meg a terméket.

 

Az esetekről televíziós riport is készült:

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket