Teljesen tönkrement képeket ment meg ez az ukrán restaurátor

Nincs lehetetlen: ezek a világ legextrémebb fénykép-restaurációi!

Szerző: kvothe - 2017.01.20.

Hihetetlenül részletese és pontos restaurációk, amikről nem is mondaná meg az ember, hogy valaha szakadt, repedezett képek voltak!

Teljesen tönkrement képeket ment meg ez az ukrán restaurátor

A fényképek értékét sokan ma már nem igazán veszik figyelembe. A digitális forradalom mindenki számára lehetővé tette, hogy bárhol és bármikor „megörökítsünk” egy fontos vagy teljesen jelentéktelen pillanatot. A kézzel fogható képeknek viszont van egy sajátos „varázsa”, amit nem igazán ad vissza egy okostelefon kapirgálása.

 

Az egyetlen probléma az ilyen térben is létező képeknek az, hogy az idők során sérüléseket szenvedhetnek, kifakulhatnak és szinte felismerhetetlenné válhatnak a rajtuk szereplő személyek. Milyen jó is lenne, ha az a dédpapáról készült fényképet újra láthatóvá tehetnénk, ugye?

 

Itt lépnek a színre a fényképrestaurátorok. Az ő dolguk, hogy a régi korok emlékeit visszaállítsák a lehető legjobb állapotukba – mint valami vizuális régészek.

 

De mi van akkor, ha egy kép annyi mindenen ment keresztül, hogy lehetetlenné válik a javítás?

 

A válasz Tetyana Dyachenko és az ő természetfeletti tehetsége

 

Látszólag nincs olyan kép, amit ez az ukrán művész ne lenne képes megmenteni. Lehet egy fotó akármilyen gyűrött, szakadt, fakó – ő garantáltan újjá varázsolja azt.

 

 

Ezeket a képeket nézegetve nehéz elhinni, hogy valaki képes ilyen varázslatokra. Nézzük meg a többi példát a következő oldalon, ahol ejtünk egy pár szót a folyamatról is!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket