Férfi vs. nő

Legalapvetőbb különbség férfi és nő között

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

 

Mindenki, aki olyan irodában, helységben dolgozik találkozhatott már azzal a jelenséggel, hogy az emberek nem ugyanúgy reagálnak bizonyos hőmérsékletekre. De miért lehet ez? Ennek jártunk most utána!

A nők jobban fáznak

 

Vannak, akik jobban fáznak, de vannak, akiknek a legcsekélyebb meleg is elviselhetetlen hőségnek tűnik. Van, ahol már ősszel se lehet kinyitni az ablakot, valahol meg már tavasszal megy a klíma.Ez az ellentét egyébként leginkább a férfiak és a nők vonatkozásában mutatkozik meg. A férfiak valahogy jobban bírják úgy általánosságban a hideget, míg a nők fázósabbak.

 

De mi is az oka ennek a jelenségnek? Kétféle magyarázat létezik erre, bár valljuk be, hogy az előbbi egy kicsit komolytalannak tűnik. A két nem közötti alapvető különbség, hogy a testük milyen gyorsan képes hőt generálni- a férfi test alapvetően gyorsabb ebben. Nem is ez okozza a komolytalanságot. Az a magyarázat már egy fokkal hihetetlenebbnek tűnik, hogy a legtöbb (összes?) termosztátot a férfiak szerelték, szerelik be, és ők saját magukhoz, az igényeikhez igazítják a beállításokat. Vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a nőknek átlagosan 3 fokkal magasabb hőmérséklet lenne az ideális. Ki tudja?

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket