notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Férfi vs. nő

Legalapvetőbb különbség férfi és nő között

tp
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Mindenki, aki olyan irodában, helységben dolgozik találkozhatott már azzal a jelenséggel, hogy az emberek nem ugyanúgy reagálnak bizonyos hőmérsékletekre. De miért lehet ez? Ennek jártunk most utána!

A nők jobban fáznak

 

Vannak, akik jobban fáznak, de vannak, akiknek a legcsekélyebb meleg is elviselhetetlen hőségnek tűnik. Van, ahol már ősszel se lehet kinyitni az ablakot, valahol meg már tavasszal megy a klíma.Ez az ellentét egyébként leginkább a férfiak és a nők vonatkozásában mutatkozik meg. A férfiak valahogy jobban bírják úgy általánosságban a hideget, míg a nők fázósabbak.

 

De mi is az oka ennek a jelenségnek? Kétféle magyarázat létezik erre, bár valljuk be, hogy az előbbi egy kicsit komolytalannak tűnik. A két nem közötti alapvető különbség, hogy a testük milyen gyorsan képes hőt generálni- a férfi test alapvetően gyorsabb ebben. Nem is ez okozza a komolytalanságot. Az a magyarázat már egy fokkal hihetetlenebbnek tűnik, hogy a legtöbb (összes?) termosztátot a férfiak szerelték, szerelik be, és ők saját magukhoz, az igényeikhez igazítják a beállításokat. Vizsgálatok pedig kimutatták, hogy a nőknek átlagosan 3 fokkal magasabb hőmérséklet lenne az ideális. Ki tudja?

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Televízió

A televíziók a legtöbb háztartásban megtalálható készülékek, amik már a 20. század óta... Tovább

Vaj

A vaj az egyik legnépszerűbb tejtermék, amelyet minden háztartásban megtalálhatunk valamilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség