Vajon a férfinátha valódi dolog, vagy csak legenda?

Íme a rettegett férfinátha valódi oka

Szerző: kvothe - 2017.03.02.

A gonosz, kínzó és kellemetlen férfinátha egy valódi jelenség, sokan mégis csak erős túlzásnak tartják.

Vajon a férfinátha valódi dolog, vagy csak legenda?

Biztos ismerős a helyzet – egy pár nagyjából egyszerre kap el egy közönséges betegséget, viszont a férfi százszor annyi kínt tapasztal (vagy legalábbis mutat), mint a nő. Ezt a jelenséget a köznyelv férfináthaként ismeri, de hallhattuk már „együttérzési hiányként” vagy „krónikus túlzásként” is.

 

Minden viccet félretéve, ez a különös elképzelés nem újdonság. A férfinátha elmélete szerint a férfiak „betegebbek” lesznek (vagy betegebbnek mutatják magukat) mint a nők. Egy nemrégiben elvégzett kutatás szerint viszont a férfiak egyáltalán nem színlelik a szenvedést.

 

Kanadai tudósok influenzához hasonló betegséget kiváltó baktériumokkal kísérleteztek egereken – az eredmény? A hím egerek lényegesen több, és intenzívebb tünetet tapasztaltak, úgymint testhőmérséklet ingadozása, láz és gyulladás. Ha mindez nem lenne elég, még a felépülés is tovább tartott náluk.

 

Ugyan az állatokon végzett kísérletek különböznek az emberi tesztalanyok eredményeitől, egyértelművé vált, hogy a nemi különbségek komoly szerepet játszanak a szervezet reakciójára, amikor megbetegszünk. Ez több módon is megjelenhet.

 

Szóval mit jelent mindez az emberek részéről?

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket