Férfivé vált a fiú

11 jel, amiből kiderül, hogy fiúból férfi vált!

Szerző: bohacs - 2020.07.27.

A fiúból egyszer férfi válik, ha tetszik, ha nem, ez az élet rendje! Miből lehet észrevenni, hogy valaki már nem fiú többé, hanem igazi, nagybetűs Férfi? Cikkünk erről fog szólni! 

Fiúból férfi

Minden fiúból egy szép napon férfi válik. Hosszú az út és sok kudarccal és akadállyal találkozunk útközben. Az ember szíve olykor megerősödik, személyisége tapasztalatokkal gyarapszik. Persze belül minden férfi kisfiú marad egy életen át és minden férfinak megmarad valami kis gyerekes hóbortja.

 

Most felsorolunk néhány pontot ami a férfivá érés során jelentősen megváltozik egy fiú életében. Egyre céltudatosabb lesz, nem fut fölösleges köröket és az erkölcsi normái is a helyére kerülnek.

 

Hogy ki hol tart a változásban? Fiú vagy férfi? Ez a lista sem kizárólagos és vannak átmenetek a két állapot között. A változás nem egyik napról a másikra történik, ez egy folyamat, de van aki soha nem tudja magáénak az összes tulajdonságot...
 

1. A férfi céltudatos és minden erejével céljai megvalósítására összpontosít. A fiú nem rendelkezik jövőképpel, csak keresi önmagát, nem cselekszik azért, hogy elérje a céljait, leginkább csak ábrándozik terveiről és jövőképéről. A fiút nem igazán foglalkoztatja a jövője, míg a férfi céltudatos.

 

2. A férfi a jelenjében a jövőbe tekint és az egzisztenciáját alapozza meg, otthont és értéket teremt, amire teljes biztonságban alapíthat családot. A fiú a pillanatnak él, többnyire rövid távú tervekkel, például, hogy hogyan szórakozzanak barátokkal a hétvégén, vagy milyen eseményeken vegyen részt a nyáron.

 

3. A férfi céltudatos a párválasztásban  és nem fél kezdeményezi, ha arról van szó, hogy megszerezze kiszemeltjét. A fiú könnyedebben feladja a próbálkozást, vagy a sorsra bízza magát és hagyja sodródni a történéseket.

 

4. A férfi a kellemetlen témájú beszélgetésektől sem rémül meg. Tisztán érthető állásponttal rendelkezik. Az érzéseit, szándékait egyértelműen társai tudtára adja. A fiú tereli a témát, kerülgeti a helyzeteket, ahol érzéseiről kellene beszámolnia. Képtelen önállóan megoldani problémáit, hisztizik, drámázik, elfut, hogy ne kelljen mélyebb témákról diskurálnia. A következő oldalon folytatom! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket