Ami Téged is megmozgat – Flashmob, a figyelemfelkeltés legzseniálisabb formája

Ami Téged is megmozgat – Flashmob, a figyelemfelkeltés legzseniálisabb formája

Szerző: Jobs24 - 2020.03.16.

Most összegyűjtöttük az elmúlt pár év legkreatívabb flashmobjait! Lehetséges, hogy már Te is találkoztál ezzel a viszonylag új társadalmi jelenséggel, amely szinte már az egész világot bejárta. Egyes vállalatok, illetve társadalmi csoportok manapság már előszeretettel alkalmazzák ezt a meghökkentő módszert egy adott termék, szolgáltatás, egy márka reklámozására vagy éppenséggel egy figyelemreméltó jelenség demonstrálásának céljából. Ilyen lehet például a természetvilág védelme, vagy éppenséggel a rák megelőzése.

 

Flashmob, a figyelemfelkeltés legzseniálisabb formája

 

A flashmob kifejezést az angol nyelvből vettük át, melynek jelentése villámcsődület. Magyarán az emberek egy előre megszervezett és hirtelen létrejövő csoportosulását jelenti. Ez általában valamiféle nyilvános és felettébb forgalmas helyen szokott megjelenni, hogy a lehető legtöbb emberhez jusson el az üzenet már rögtön a flashmob helyszínén. A flashmob tevékenységen belül a hangsúly a résztvevők szokatlan és nem mindennapi előadásán van, amit a legtöbben meg is örökítenek telefonjaikkal, videokameráikkal illetve fényképezőgépekkel.

 

 

Az okotelefonnal rendelkező nézők esetében a flashmobról készült felvételeket azonnal elkezdik terjeszteni a világhálón, és sokan a helyszínen készített videoanyagokat és fotókat megosztják a különböző közösségi oldalakon. Tehát egyszóval egy elég figyelemfelkeltő és kreatív flashmob bejárhatja szinte az egész világot, és ami az igazi hatékonyságát jelzi, hogy vírusként terjed az interneten, így a lehető legtöbb emberhez jut el az üzenete.

 

 

Egy flashmobnak a legfőbb célja a figyelemfelkeltés, valamint az emberek elgondolkodtatása.

A világon a legelső flashmob megmozdulás 2003 májusában New Yorkban volt. magyarország durván három hónnappal később vette át, 2003 augusztus végén, amire lehet, hogy Te is emlékszel még. Ekkor volt az, amikor az Deák téren mindenki egyszerre pontban az este 7 órás harangszóra nyitotta ki az esernyőjét.

 

Most összeválogattuk a világ legnagyszerűbb és legzseniálisabb flashmobjait! Jó szórakozást! :)

 

Som Sabadell flashmob

 

 

A Nivea stressztesztje

 

 

T-Mobile Flashmobja a repülőtéren

 

 

Michael Jackson-féle flashmob Hollywoodban

 

 

A filharmonikusokkal egy szerelvényen!

 

 

Az egyik legjobb! :) Tic Tac vicces flashmobja

 

 

A Pirelli kreatív flashmobja Milánó utcáin

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket