notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Így etess be folyóvízi pontyhorgászat során

hirdetes

Folyóvízi pontyhorgászat - Hogyan etessünk

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A megfelelően kivitelezett etetés folyóvízi pontyhorgászat során vitathatatlanul kulcskérdés az eredményesség szempontjából! Tudomásul kell venni, hogy azok az idők már régen elmúltak, amikor a találomra bevetett folyóvízi fenekező készséget megtalálta egy-egy szebb ponty. Folyóvízi pontyhorgászat esetén alapvetően négy módszert érdemes alkalmazni az idő, a hely és a szerelék tekintetében.

Etetés folyóvízi pontyhorgászat esetén

Etetőgombócok

Száraz etetőanyagból, őrleményekből, agyag és egyéb csalogató adalékok segítségével kőkeményre gyúrt kerek kissé ellapított gombócok készítése, amiket a horgászhelyünk felett kell a vízbe juttatni. A fenéken felhőt (is) képező anyag helyben maradásra és keresgélésre készteti a pontyokat, így reális esélyünk lehet a kifogásukra. Elég „munkás” dolog a sokszor tekintélyes mennyiségű gombóc elkészítése, de legtöbbször pontosan tudunk etetni ezzel a módszerrel. Partról és csónakból is tudjuk alkalmazni.

Szemes magok használata

 Az előre beáztatott, vagy főzött kukoricát, búzát közvetlen szórjuk a vízbe előzetesen kiszámított távolságra a horgászhelyünk felett. A legtöbb problémát az okozza, hogy nehezen és sokszor pontatlanul tudjuk kiszámolni azt az optimális távolságot a horgászhelyünk felett ahol a vízbe, kell juttatni a magokat. Számításba kell venni a víz sodrását, mélységét és az áramlás egyéb tényezőit is. Csónakból kivitelezhető.

hirdetes

Etetőcsöves módszer

hirdetes

Az etetőcső egy erre a célra speciálisan elkészített fém henger, erős kötéllel ellátva. A lényege, hogy csónakból közvetlenül magunk alá leengedve a csövet, rendkívül pontosan koncentrálhatjuk az etetést. Legtöbbször áztatott vagy főzött kukoricával töltjük meg a csövet, csónakból alkalmazzuk.

Etetőkosaras csalogatás

 Az ólomra valamint az etetőkosárba gyúrt jól tapadó etetőanyagok, paszták igen jelentős mértékben növelik fogási esélyeinket. Sokszor pont ez az egy etetőkosárnyi mennyiség kell a kapás eléréséhez.

A fentebb röviden bemutatott végszerelékekkel és alapvető etetési, csalogatási lehetőségekkel legtöbbször eredményesek lehetünk a folyón, de a kísérletezés kihívásokkal teli szépsége mindenki előtt ott van, és szerintem szorosan hozzátartozik a kreatív folyóvízi horgászatokhoz.
 

Ha minőségi pontyhorgász felszerelést keresel, nézz szét az ország egyik legjobb pontyhorgász szakáruházában!

Forrás: Horgász Zóna

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Nap

A nap szó egy hét egyik napjára utal, amely 24 órából áll. Ilyen esetben köznévként... Tovább

Világ körül

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását... Tovább

Tovább a lexikonra
Minden, ami sport