notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Így etess be folyóvízi pontyhorgászat során

hirdetes

Folyóvízi pontyhorgászat - Hogyan etessünk

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A megfelelően kivitelezett etetés folyóvízi pontyhorgászat során vitathatatlanul kulcskérdés az eredményesség szempontjából! Tudomásul kell venni, hogy azok az idők már régen elmúltak, amikor a találomra bevetett folyóvízi fenekező készséget megtalálta egy-egy szebb ponty. Folyóvízi pontyhorgászat esetén alapvetően négy módszert érdemes alkalmazni az idő, a hely és a szerelék tekintetében.

Etetés folyóvízi pontyhorgászat esetén

Etetőgombócok

Száraz etetőanyagból, őrleményekből, agyag és egyéb csalogató adalékok segítségével kőkeményre gyúrt kerek kissé ellapított gombócok készítése, amiket a horgászhelyünk felett kell a vízbe juttatni. A fenéken felhőt (is) képező anyag helyben maradásra és keresgélésre készteti a pontyokat, így reális esélyünk lehet a kifogásukra. Elég „munkás” dolog a sokszor tekintélyes mennyiségű gombóc elkészítése, de legtöbbször pontosan tudunk etetni ezzel a módszerrel. Partról és csónakból is tudjuk alkalmazni.

Szemes magok használata

 Az előre beáztatott, vagy főzött kukoricát, búzát közvetlen szórjuk a vízbe előzetesen kiszámított távolságra a horgászhelyünk felett. A legtöbb problémát az okozza, hogy nehezen és sokszor pontatlanul tudjuk kiszámolni azt az optimális távolságot a horgászhelyünk felett ahol a vízbe, kell juttatni a magokat. Számításba kell venni a víz sodrását, mélységét és az áramlás egyéb tényezőit is. Csónakból kivitelezhető.

hirdetes

Etetőcsöves módszer

hirdetes

Az etetőcső egy erre a célra speciálisan elkészített fém henger, erős kötéllel ellátva. A lényege, hogy csónakból közvetlenül magunk alá leengedve a csövet, rendkívül pontosan koncentrálhatjuk az etetést. Legtöbbször áztatott vagy főzött kukoricával töltjük meg a csövet, csónakból alkalmazzuk.

Etetőkosaras csalogatás

 Az ólomra valamint az etetőkosárba gyúrt jól tapadó etetőanyagok, paszták igen jelentős mértékben növelik fogási esélyeinket. Sokszor pont ez az egy etetőkosárnyi mennyiség kell a kapás eléréséhez.

A fentebb röviden bemutatott végszerelékekkel és alapvető etetési, csalogatási lehetőségekkel legtöbbször eredményesek lehetünk a folyón, de a kísérletezés kihívásokkal teli szépsége mindenki előtt ott van, és szerintem szorosan hozzátartozik a kreatív folyóvízi horgászatokhoz.
 

Ha minőségi pontyhorgász felszerelést keresel, nézz szét az ország egyik legjobb pontyhorgász szakáruházában!

Forrás: Horgász Zóna

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Autó

Az autók napjainkban elengedhetetlen eszköznek számítanak, hogy segítsenek felgyorsult... Tovább

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Minden, ami sport