Beszámoló a Szingapúri Nagydíj hétvégéjéről

Forma-1 Szingapúri Nagydíj beszámoló

Szerző: Dominik96 - 2015.10.04.

Meglepetésünkre a Mercedes nem találta meg hétvégén a szokásos formáját, ezzel ellentétben a Ferrari és a Red Bull az idei talán legjobb teljesítményét mutatta. Button lehet, hogy az idény végén távozik, Verstappen makacskodása és Vettel igen komoly fölénye.

Forma-1 Szingapúri Nagydíj beszámoló

A szabadedzések:


Az első szabadedzés szokásosan telt, Mercedes 1-2, bár most Rosberg állt az élen. Rosberg legjobb ideje 1:47:995 volt, csapattársa Lewis Hamiltoné csak 1:48.314, mögötte pedig Daniel Ricciardo éppen, hogy csak lemaradva 1:48.331-et sikerült mennie.


A második szabadedzésen azonban már fordult a kocka. Mivel Hamilton csak a negyedik helyre elegendő legjobb időt tudta autózni, addig csapattársa Rosberg a hetedik helyre elegendőt ment. Tehát a Mercedes még csak az első háromba sem került be. Danyiil Kvjat nyerte a második szabadedzést, maga mögé utasítva Kimi Räikkönent és a másik Red Bullost Daniel Ricciardot. Vettel itt még csak az ötödik helyre tudta behozni az autót.

 


A harmadik szabadedzésre megint megváltozott a dobogó első három foka. Sebastian Vettel hozta be az autót az első helyre 1:45.682-es idővel, ezzel meg autózva a három szabadedzés legjobb idejét. A második helyezet csapattársa a finn Kimi Räikkönen lett, aki majdnem fél másodperccel lemaradt legjobb idejével a némettől. Végül a harmadik helyre a fiatal orosz tehetség, Danyiil Kvjat hozta be a Red Bullt 1:46.167-es idővel, ezzel alig lemaradva Kimitől.


Persze ez még csak a szabadedzés volt, ezekből nem igazán szokott kialakulni a hétvégi erősorrend. Bár azért a Mercedes nagy szeretettel szokta ezeket is megnyerni. Most az utolsó két szabadedzésbe még csak az első háromba sem kerültek be. A legtöbben azt gondoltuk, hogy ez csak egy fajta taktika tőlük és altatnak, aztán majd az időmérőn megmutatják, milyen autó is van alattuk.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket