Formula Rossa - A világ leggyorsabb hullámvasútja

Formula Rossa - A világ leggyorsabb hullámvasútja

Szerző: Jobs24 - 2020.03.16.

A Ferrari futurisztikus vidámparkjában még a hullámvasúton lévő kocsik is 240 km/órás sebességgel száguldoznak, ezzel a frászt hozva még a legbátrabb turistákra is.

 

 

Formula Rossa - A világ leggyorsabb hullámvasútja

Valami igazán különleges ajándékot keres szerettének karácsonyra? Ide kattintva az elérhető legjobb árú, sportosan elegáns Nautica karórák közül válogathat!

 

A 2010. november 4-én megnyitott Abu-Dzabiban lévő Ferrari vidámparkban minden az olasz sportautó márka köré lett építve azt bálványozva. Olyan érdekességek láthatók itt, mint például a Junior GT versenypálya, ahol a gyerekek versenyezhetnek mindenféle kisméretű Ferrari elektromos hajtású autóval vagy ott van a Scuderia Ferrari Forma 1-es csapatának az életnagyságú motorhome-ja és persze Ferrari sport,- és versenyautóinak a kiállítása, amely csak hab a tortán. De az igazi izgalmakat a világ leggyorsabban és legelképesztőbb hullámvasútja jelenti, ami a Formula Rossa nevet viseli. Ezen a pokoli acél szerkezetű vasúti pályán a kocsik összesen két másodperc alatt érik el a 100 km/órás sebességet, és ugyanúgy két másodperc szükséges ahhoz, hogy a 240 km/órás csúcssebességgel repesszenek. Ez önmagában is szédületes.

 

A szerkezet lélegzetelállító gyorsaságát egy több mint 20.000 lóerős hidraulikus kilövőmasina valósítja meg. A Ferrari egyedi hullámvasútjának a teljes hossza 2,2 km, ami a világ egyik leghosszabb hullámvasútjának is felel meg, a legmagasabb pontja pedig 52 m. 

 

Egy 8 kocsiból álló vonatra összesen 32-en férnek fel. Érdekesség, hogy a megnyitás után nem sokkal a Ferrari F1-es pilótái, Fernando Alonso és Felipe Massa is kipróbálhatták ezt a szédületes tempójú csodagépet, sőt még maguk is megrökönyödtek a szerkezet gyorsaságától.

A maranellói márka ezzel beruházással a legelső autógyár, amely a vidámparkok világában is megjelent.

 

Videó a pályáról!

 

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket