notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Kínában nem lehet többet játszani majd a Fortnite-tal

hirdetes

Egy Battle Royale időszak vége - A Fortnite-ot meg fogják szüntetni Kínában

Szaka Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nem túlzás azt kijelenteni, miszerint a Fortnite az elmúlt néhány év egyik leginkább népszerű online játéka volt a világnak, Kínában mégis úgy határoztak, miszerint az elkövetkezőkben nem lehet majd vele játszani. 

Nem lehet ezután a Fortnite-tal játszani Kínában

Hogyan működtek ezidáig a kínai szerverek? 

A Fortnite az Epic Games fennhatósága alá tartozik, akik először 2018-ban vitték be a játékot Kínába. Az itt működő bétát Fortress Night elnevezés alatt tesztelték. A névváltoztatás mögött az országbéli szigorú törvények álltak, azonban nem csupán ebbe szóltak bele, de a vizuális megjelenést egyaránt módosítani kellett. Az Epic Games-nek, valamint a Tencdent-nek, akik a cég 40%-ának vannak birtokában, olyan módon kellett változtatásokat végrehajtaniuk a játékon, hogy az veszítsen az eredeti agressziójából, kimaradjanak belőle az ijesztőnek titulálható elemek, például a csontváz skin-ek. A játékhoz írt hivatalos narratíva tudatja a játékosokkal, miszerint a karakterek csupán szimulátorban lévő hologramok, ezért nem valódi egyének veszik fel a harcot egymás ellen a küzdőtéren.

hirdetes

Mi lehet az oka a nagy lekapcsolásnak?

November első napjától már nem lehetséges az új regisztráció, s az Epic Games tudatta az online közösséggel, miszerint november 15-től a Kínában lévő szerverek lekapcsolásra kerülnek. Hivatalosan arra hivatkoztak, hogy a béta teszt vége okozta ezt az eseményt, de a háttérben talán inkább az állhat, miszerint a kínai fiatalok játékszabályozás alá kerültek az államvezetés által. Ez a jelenség egyre erősödik. A 18. életévüket meg nem haladók csupán három órát videójátékozhatnak, ahogyan a legújabb törvényben kijelentették, így a figyelmük nem terelődik el a kormányzás véleményében fontosabb dolgokról. Arról nem szolgáltattak információt az Epic-nél, hogy milyen nagyságú játékosbázist hoztak a kínai szerverek a múltban. 

hirdetes
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Csapatépítő tréning helyszín

Az, hogy milyen a tökéletes csapatépítő tréning helyszín nagyban függ attól, hogy mik a... Tovább

Nyelv

Nyelv alatt egyrészt a szájban található izomköteget értjük. A nyelv felületén található... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Kell egy kis lazítás Napi téma Technika Világunk