Két héttel van lemaradva ez az aprócska kis sziget a világ többi részétől

Foula – a sziget, ahol még mindig 2016 van

Szerző: kvothe - 2017.01.08.

Bemutatjuk a Föld egyik legkülönlegesebb helyét! Íme a sziget, ahol minden később történik, mint a világ többi részén!

Két héttel van lemaradva ez az aprócska kis sziget a világ többi részétől

A békés, boldog karácsonyra rengeteget kellett várni, aztán pillanatok alatt vége is lett. Semmi baj, hiszen pár nappal később érkezett szilveszter éjszakája – persze ez is egy szempillantás volt csupán.

 

Szeretnéd újra átélni ezt a két decemberi ünnepet? Nem kell mást tenned, mint elutaznod a shetlandi Foula szigetére, Skóciába, ahol még mindig nagyban dúl a karácsonyi hangulat!

 

Foula, Shetland, Skócia

 

De mégis miért vannak ennyire lemaradva az itt élő emberek? Nos, azt hihetnénk, hogy évek óta nem kaptak új naptárt, és csak úgy a hasukra csapva betájolják az időt. Ez természetesen nem így van csupán, egy nagyon is sajátos módon állapítják meg, hogy éppen milyen nap van ma.

 

 

A sziget mindössze harminc lakója (amiből tíz gyermek) a Julián naptárt használja. Ez a naptár bár sokban hasonlít a ma elterjedt Gergely-naptárhoz – tizenkét hónap, amelyek körülbelül 30 naposak – egy apró, mégis jelentős hibával rendelkezik.

 

Akkor miért is van még „tavaly” ezen a kis szigeten? Mutatjuk a következő oldalon.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket