Friss jogsisok figyelem!

FIGYELEM! - Kötelező tanácsok kezdő autóvezetőknek!

Szerző: bohacs - 2020.07.21.

Mikor végre kézhez kapjuk friss jogosítványunkat, rendkívül felemelő érzésben lehet részünk. A hónapokig tartó kemény munka végre kifizetődött! Alig várjuk már, hogy hazaérjünk, bepattanjunk a kocsiba és órákig meg se álljunk. A jogosítvány megszerzése talán az első igazi lépés, a fiatalok körében, az önállósodás és a felnövés útján, azonban nem olyasmi, amit ész nélküli módon lehet csinálni. 

Friss jogsisoknak hasznos tanácsok

Onnantól kezdve, hogy elkezdünk részt venni a forgalomban egy életünk végéig tartó felelősséget vállalunk magunkért, a velünk utazókért, illetve az utakon közlekedő járművek, biciklisek és gyalogosok felé is. Tehát nagyon fontos, hogy ezt mind megértsük és higgadtan, továbbá mindig mentálisan és fizikálisan is egészséges állapotban induljunk útnak!

 

Nem számít, hogy született tehetségek vagyunk, vagy szükségünk van egy kis plusz gyakorlásra mire belejövünk a vezetésbe, egyszerűen van néhány dolog, amire mindannyian, de főleg a friss vezetői engedéllyel rendelkezőknek érdemes nagyon odafigyelnie a tökéletes koncentráció és a balesetmentes közlekedés érdekében!

 

Higgadtság

Előszöris nagyon fontos, hogy legyünk higgadtak! Ha idegesek vagyunk és hagyjuk, hogy a szorongás átvegye fölöttünk a hatalmat, az rontja a koncentrációs képességünket és a reakcióinkat is negatív irányba befolyásolja. Végy egy mély levegőt és indulás! Kezdetben, ha nagyon izgulós típus vagy válassz kisebb forgalmú utakat vagy gondoskodj róla, hogy üljön melletted tapasztalt vezető, aki el tud látni jó tanácsokkal és adott esetben segítségedre is lehet!

 

Felkészültség

Ha esetleg olyan helyre utazol, ahol még sosem jártál érdemes előre lecsekkolnod az útvonalat. Ez nem csak amiatt válik javadra, mert kevesebb meglepetés érhet utad során, de maga a koncentráció is könnyebben fog menni.

 

A még tapasztalatlan vezetők számára nem csak a forgalom és a tájékozódás újdonság, hanem a gépjármű kezelése is, éppen ezért az útvonal leellenőrzésével könnyebb lesz a kocsi kezelésére és a forgalomra figyelned. Cikkünk ezekkel a tanácsokkal még egyáltalán nem ért véget, érdemes mindenkinek lapoznia egyet, ugyanis további hasznos információkat osztunk meg! 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket