notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ilyen ma a katasztrófa sújtotta fukushimai atomerőmű

hirdetes

Hátborzongatóan békés képek Fukushimáról, évekkel a nukleáris katasztrófa után

MC
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nézd meg, hogy mi lett mára a 2011-es fukushimai atomerőmű-katasztrófa sújtotta területből! Mára már rá sem lehet ismerni az egykor emberektől nyüzsgő környékre!

Ilyen ma a katasztrófa sújtotta fukushimai atomerőmű

Habár az ember aktívan pusztítja a Földbolygót, az ősi erőknek még mindig nem parancsolhat. A különböző pusztító természeti katasztrófák időről-időre emlékeztetnek bennünket arra, hogy minden, amit biztos pontnak tekintünk, egy szempillantás alatt semmivé, vagy akár saját sírhelyünkké is válhat.

2011. március 11-ett írunk. Egy hatalmas földrengés szökőárt indít a japán Fukushima atomerőmű irányába, ami az erőmű hűtőrendszerének leállását eredményezi. Megfelelő hűtés hiányában hamarosan magasan az életveszélyes felé emelkedik a reaktorok hőfoka, ami robbanásokhoz vezet. Mi több, radioaktív anyagok is a levegőbe kerülnek. Néhány óra alatt a fukushimai atomerőmű működésképtelenné és életveszélyessé válik.

hirdetes

Japán partjai mentén nem ritkák a szökőárak, amelyeket a közeli földrengések gerjesztenek. Az eset mégis megrázta az egész világot. 1968 óta (Csernobil) nem történt ekkora méretű nukleáris tragédia.

Az erőműhöz közel fekvő két várost, Okumát és Futabát is érintette a katasztrófa, ezért nagyjából 300 ezer ember azonnali evakuálására volt szükség. Senki nem maradhatott az erőmű harminckét kilométeres körzetében.

hirdetes

Évekkel később, Fukushima egy világvége utáni tájra hasonlít, amit visszaszerzett magának a természet

Természetanya nem valami türelmes: úgy döntött, hogy nem várja meg, míg az atomerőmű környékét kitakarítják. Nap mint nap egyre nagyobb területet kebelez be. Házak, üzletek, farmok, parkok, utcák, játszóterek – minden az övé.

A következő oldalon folytatjuk további hátborzongató képekkel!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917... Tovább

Ruha rendelés

A ruha rendelés Magyarországon is egyre népszerűbb, ugyanis számos előnye van annak, ha az... Tovább

Tovább a lexikonra
Történelem