notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

hirdetes

12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

Bettina
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

7. Szagtesztelő

Mindenki tudja, hogy az ember milyen szinten érzékeny a szagokra, főleg akkor, ha azok nem épp kellemesek. Éppen ezért a cégek nagy hangsúlyt fektetnek az olyan higiéniai termékekre, amik képesek megállítani a kellemetlen szagokat. A dezodorok és más egyéb termékek hatékonyságát vizsgálni kell, amihez speciális szagtesztelő dolgozókat alkalmaznak, akik könnyen kiszagolják, ha valamelyik termék nem működik megfelelően.

8. WC-papír szagoló

Egy WC-papírt vagy törlőkendőt minden esetben tesztelni kell, hogy ne legyenek kellemetlen szaguk a használatuk előtt, illetve után. Egy gép erre nem képes, így nem maradt más erre a feladatra, mint az ember.

hirdetes

9. Biciklihorgász

A kerékpárhorgászok holland horgász specialisták, akik évente több mint 10 000 régi rozsdás biciklit horgásznak ki Amszterdam csatornáiból. Ezeket a kerékpárokat megsemmisítik vagy felújítják.

hirdetes

10. Rendszámtábla blokkoló

Iránban a forgalmi dugók és a torlódások elkerülése végett előálltak egy érdekes intézkedéssel, miszerint a páros, illetve páratlan számra végződő rendszámokkal rendelkező tulajdonosok csak váltott napokon lehetnek az utakon. Ezt a rendszert a rendszámtábla blokkolók segítségével lehet kijátszani, akik egyszerűen csak eltakarják a rendszámunkat a rendőrök és a közúti kamerák elől.

11. Hivatásos alvó

Ennél a munkánál talán nem lehet kényelmesebbet elképzelni. A hivatásos alvók feladata, hogy elbóbiskoljanak, ugyanis rajtuk szokták elvégezni a különböző alvászavarokkal kapcsolatos kutatásokat. Ekkor a kutatók az ő alvásuknak a folyamatát vizsgálják.

12. Hivatásos sorban álló

Amíg léteznek boltok, addig létezni fog sor is. Amíg van sor, addig van hivatalos sorban álló. A Japánban rendkívül elterjedt foglalkozás úgy jött létre, hogy az emberek nem szeretik kivárni a nagyon hosszú sorokat, ezért inkább fizetnek valakinek, hogy az állja ki helyettük azt!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Boríték

A borítéknak rengeteg használati módja van, eredeti rendeltetése azonban az, hogy megírt... Tovább

DJI Osmo

A DJI nem csak a dróngyártásban áll az élen, hanem rendesen sikerült bevenniük a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség