12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

Szerző: bohacs - 2021.03.29.

Amikor valaki azt mondja, hogy különleges foglalkozása van akkor biztosan nem olyanra gondol, mint például a kukacszedő, a sirató, vagy a bikaspermagyűjtő. Pedig ezek épp olyan fontos és hivatásos szakmák, amit bárki választhat élete munkájának. Következzen a 12 legőrültebb szakma.

12 furcsa munka, amiről nem is tudtad, hogy létezik

1. Kukacszedő

Belegondoltál már abba, hogy miként kerül a horgászathoz használt csaliba a kukac a horgászládába? Annyit elárulok, hogy nem a madarak, hanem erre külön képzett emberek vannak, akik leásnak a földbe a kukacokig, annak érdekében, hogy te azokat később megvásárold a helyi horgászboltban.

 

2. Hivatásos sirató

Ha olyan szomorú helyzet áll elő, hogy valaki úgy hal meg, hogy nincsen családtagja vagy más egyéb hozzátartozója, akkor kerülnek elő a siratók. A siratók feladata csak annyi, hogy elsirassa és meggyászolja az elhunyt illetőt.

 

3. Hányástakarító

Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy magunk elé tudjuk képzelni azt a képet, mikor egy vidámparkban az extra nagy vattacukrot leöblítjük 3 liter üdítővel, majd kipróbáljuk a legrázósabb szerkezetet. Ekkor az esetek nagy többségében bekövetkezik a hányás. Egy angol vidámparkban ilyenkor jönnek, az erre szakosodott takarítók és eltüntetik mihamarabb azt, ami kijött belőlünk.

 

4. Utasrendező személyzet

Ha valaki ment már haza tömegközlekedéssel egy délutáni csúcsforgalomban, akkor ismeri azt az érzést mikor egy tömegközlekedési járműben a heringeket megszégyenítő módon tömörülnek az emberek. Tokióban erre a krízis helyzetre alkalmaznak külön személyzetet, akik precíz munkával elrendezik (olykor bepréselik) az utasokat a metrón az örömteli utazás érdekében.

 

5. Bikaspermagyűjtő

Ha tisztázzuk azt, hogy mennyi a tej- és húsfogyasztási igénye a Föld populációjának, akkor mindenképp szóba jön a tehén mesterséges megtermékenyítése. Ehhez a becses feladathoz viszont szükség van olyan munkásokra, akik összegyűjtik a tehén megtermékenyítéshez elegendő bikaspermát.

 

6. Kutyakaja tesztelő

A neve nem teljesen fedi le a valóságot, mivel itt nem az a feladatuk az embereknek, hogy kipróbálják a különböző kutyatápokat. Itt egyfajta minőségellenőrzésről van szó, ahol a szakemberek megállapítják azt, hogy a táp összetevői megfelelnek-e a különböző előírásoknak. A következő oldalon folytatom!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket