notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Öt meglepő, de törvényes dolog, amely a világ bizonyos államain belül létezik

hirdetes

Nem hitted volna, hogy legális? - Öt megdöbbentő, de törvényes eljárási lehetőség, különböző országokból

Szaka Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az emberiség szinte megszámlálhatatlan szokással rendelkezik, és nem szaladhatunk el amellett, hogy ami nekünk a normákon kívül esik, az másoknál teljesen legitim. A lentebb olvasható öt törvénykezés ugyancsak ebbe a kategóriába sorolható. 

Furcsaságok a világban, amelyek törvényesek

Indiai állatlagzik

India egy meglehetősen nagy, jelentkényen országa a világunknak, és a kulturális szokásaik, vallási gyakorlataik számukra, akik a nyugati normákhoz vagyunk szokva, meglehetősen különösen hathatnak. Ebbe a furcsaságba eshet az a tény is, miszerint Indiában az emberek és állatok között a házasság megkötése lehetséges opció, amennyiben embertársaink között nem találnák meg az igazi, életre szóló társat. Noha számításba kell vennünk a tényt, miszerint a legtöbb állatfaj élethossza csupán töredéke az átlagos emberi életnek, az indiaiakat ez csöppet sem zavarja. A nemzetek legtöbbje nem állított fel olyan szabályokat, melyek meghatároznák azt, hogy állatokkal való egybekelés törvényellenes, de valljuk be őszintén, nem egy megszokott eljárásról van szó. India viszi ebben a prímet, ugyanis itt jóval többször fordul elő állatházasság, mint a Föld bármely más pontjain. Az első helyen a kutyák állnak, amennyiben azt óhajtjuk vizsgálni, hogy melyik állatfajjal kelnek egybe leggyakrabban az indiai népek. Ezek az esküvők sokszor babonás indíttatásúak, a balszerencsét elkerülvén próbálják ilyen megoldásokkal orvosolni az ottaniak a helyzetüket. Az átkoktól való megszabadulás, a gonosz szellemek elűzése szintén indíttatás lehet. Ezért, magától értetődően, a lokális vallásnak és papságnak nagy beleszólása van ez emberek életének alakulásába, számos alkalommal ők javasolják ezen folyamatok lebonyolítását. 

hirdetes

Amerikai fegyverviselési jog 

 
 
 
 
 
hirdetes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Narelle Petruska (@rally72) által megosztott bejegyzés

Habár az USA-ban minden egyes államban változnak az arra vonatkozó törvények, hogy ki, és milyen módon juthat birtokába éles lőfegyvereknek, a filmekben is sokszor látott szabad fegyverkezés nem alaptalan. Ezek a jogi kötelezvények leginkább az utcai fegyverviselést korlátozzák, viszont nagy általánosságban egy 9mm-es pisztollyal, avagy kisebb kaliberű puskával rendelkezhetnek a polgárok. Az automata fegyverekre már szigorúbb szabályok érvényesülnek, az ő esetükben egy meglehetősen komoly átvilágításon kell átesnie az egyénnek, valamint fizetnie kell a 200 dolláros adóterhelést. Ez természetesen bármilyen típusú automata lőfegyverre vonatkozik, így a modern haditechnológia legveszélyesebb vívmányaival is felszerelheti magát az állampolgár, amennyiben úgy tartja kedve. A törvény 1986-ban született meg. Ne érjen bennünket meglepetésként, ha esetleg az Amerikai Egyesült Államokban élő, állampolgársággal rendelkező ismerősünknél járunk, s a pincéjében ott hever példának okáért egy M134-es Minigun, amely percenként 2-6000 lőszer kilövésére képes, pusztító erejével pedig akár egy betonfalat is képes darabokra szaggatni. 

Neked is kikerekedtek a szemeid, miközben ezekről a furcsa legalitásokról olvastál? A listánk további elemekkel folytatódik, csak lapozz a cikk következő oldalára!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Vaj

A vaj az egyik legnépszerűbb tejtermék, amelyet minden háztartásban megtalálhatunk valamilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Világunk