Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, mikor megy börtönbe Lagzi Lajcsi?

Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak

Szerző: noemivida - 2023.02.16.

Nagy port kavart a hír, hogy Lagzi Lajcsi nem jelent meg szerda reggel a kijelölt börtönben, miután  az áramlopás miatt 3 év 6 hónap börtönre ítélték. Sokan már azt rebesgették, hogy elfogatóparancsot adnak ki ellene, pedig teljesen jogszerűen járt el, amit mi is az MTI frissen kiadott közleménye alapján tudtunk meg. Halasztást kért, ezért a bíróság döntéséig nem kell börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, művésznevén Lagzi Lajcsi zenész-előadóművésznek, akit decemberben három év hat hónap szabadságvesztésre ítéltek.

Galambos Lajos börtönbe vonulás

Miért nem jelent meg a  börtönben Galambos Lajos?

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az elítéltnek a másodfokú, jogerős ítélet alapján szerdán kellett volna jelentkeznie büntetése letöltésére. Hozzátették: a férfi védőjén keresztül január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért.
   

Akkor nem kell börtönbe vonulnia?

A tájékoztatás szerint a halasztási kérelem elbírálása folyamatban van, de mivel az a szerdai bevonulási határidőig nem volt lehetséges, a bíróság intézkedett a végrehajtás megkezdésének függőben tartására. Ezért az elítéltnek szerdán nem kellett a szabadságvesztés büntetés letöltését megkezdenie - hangsúlyozták. A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság december 7-én jogerősen három év hat hónap szabadságvesztésre, és négy év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost, akit több társával együtt gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádoltak.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket