Göncz Árpád - egyedülálló és példaértékű házassága

Göncz Árpád házassága - egyedülálló és példaértékű

Szerző: vargazsanett - 2016.10.02.

Egyedülálló és példaértékű - 80 év! Göncz Árpád magánéletéről kevesen tudnak. Leginkább politikai pályájáról olvashatunk, de sokan nem is hallottak példás és valószínűleg páratlan értékű magánéletéről. Fejet hajtok előttük!

Göncz Árpád - egyedülálló és példaértékű házassága

Göncz Árpád (József Attila-díjas magyar író, műfordító és politikus, a Magyar Köztársaság elnöke 1990 és 2000 közöt) 1922. február 10-én született Budapesten, és 13 éves volt, amikor az iskolában megismerkedett a nála egy évvel fiatalabb későbbi feleségével, Göntér Mária Zsuzsannával. Túl nagyon sok megpróbáltatáson, elejétől kezdve kitartottak egymás mellett.

 

Nagyon sok közös volt bennük, főleg az irodalom iránti szeretetük. Kezdetben mély barátság, majd később szerelem szövődött. Göncz Árpád csak a második világháború után tudta végre feleségül venni első és egyetlen szerelmét. Négy gyermekük született, két fiú és két lány. Feleségével 1993-ban létrehozták a Kézenfogva Alapítványt, azóta Zsuzsanna asszony a kuratórium elnökeként vezeti azt.

 

Lapozz tovább Göncz Árpád megható és jellemes idézetéért!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket