notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Láss a jövőbe a Google segítségével

hirdetes

Láss a jövőbe a Google segítségével

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Hogy jutok el a Lehel utcába?- Google Maps.
 
Mit jelent, hogy future technology?- Google fordító.
 
Mit üzent a főnököm?- Gmail.
 
Ki volt Bajlaj Chan K’awil?- Google.
 
Mindennapunk részévé vált a Google, mely anno egy általános keresőként indult, manapság pedig már robotok és űrliftek megépítésén gondolkodik. Vajon mit hoz számunkra a jövő?
 
 
A 10 legjobb kutatás és fejlesztési project a Googletől, mely betekintést nyújt a jövő „legmenőbb” technológiáiba. 
 
Hogy jutok el a Lehel utcába?- Google Maps. Mit jelent, hogy future technology?- Google fordító. Mit üzent a főnököm?- Gmail. Ki volt Bajlaj Chan K’awil?- Google. Mindennapunk részévé vált a Google, mely anno egy általános keresőként indult, manapság pedi

 

 

 

1.Otthonunk automatizálása

 

A Google házhoz viszi a kényelmet. Ugye hallottál már az intelligens konyhai eszközökről, például a hűtőről, mely egy beépített érintőképernyő segítségével, egy megfelelő alkalmazásnak köszönhetően megmondja, hogy a készleten lévő termékekből, milyen vacsorát is tudsz elkészíteni.  A Google tovább menne- e téren és egy mindenre kiterjedő intelligens otthon megteremtésén munkálkodik a legkisebb otthoni kütyüktől kezdve a legnagyobb gépekig.

 

2.Robotok

 

A vállalat egyik legtitkosabb kutatási részlege a „Google X”, ahol robot technológia fejlesztésén munkálkodnak. Bármennyire is titokzatosnak tűnik, nem kell megijedni, mert valószínűleg nem a Terminátorból ismert T- 1000- es modellek sorozatgyártásán fáradoznak.

hirdetes

 

 

3.Vezető nélküli autó

 

Több cég is végez már előrehaladott munkálatokat, az ilyen autók kivitelezésében, köztük van a Google is természetesen. Nagy valószínűséggel már a 20-as évek elején, olyan piacképes autókat tudnak előállítani, amelyben a sofőrnek is csak a szimpla utazó szerep jut majd.

 

 

 

4. Lift az űrbe

Hiszed vagy sem, a Google csak az egyike azon szervezeteknek, melyeket kiemelkedően érdekel egy olyan technológia létrehozása, amelynek segítségével, rakéta kilövés nélkül is elhagyhatjuk a föld atmoszféráját. Az űrlift, állítólag a cég titkos részlegének „Google X”- nek, a robotok mellett egy másik napirendi projektje.

 

 5.Tiszta energia

hirdetes

 

A Google egyik fő nonprofit érdekeltségű célja a megújuló energiaforássok fejlesztésében rejlik, mint a szél, a víz, napfény és a geotermikus energia. A feladat egyértelmű létrehozni, olyan megújuló energiaforrásokat, melyek olcsóbbak, mint a szén, ami jelenleg a legtöbb energiát szolgáltatja (USA).

 

6.Új gyógyszerek

 

A cég érdeklődésének egyik központjába került a betegségek elleni harc. Befektetései vannak többek közt az Adimaban, mely az antitestek kutatásában tevékenykedik és egy másik Google cég, az iPierian, amely a technika fejlődésének segítségével állít ellő új gyógyszereket.

 

7. Klíma és időjárás változás előrejelzése

 

A Google számos befektetéseinek egyike az időváltozás meghatározásával foglalkozik. A lényege, hogy pontos előrejelzést adjon a farmereknek, gazdáknak az egyre inkább kiszámíthatatlan körülményekről és az extrém időjárásról.

 

8.Az okos hőszabályzó

 

Otthoni kényelemben és melegben még a számláinkat is kímélve. A „Google jövő” egyértelműen azt jelenti, hogy minden okos legyen, a legkisebb kütyüktől kezdve, a gyógyszereken és a kocsinkon át egészen az otthonunkig. A Google, 3,2 milliárd dollárt fog fizetni egy digitális hőszabályzókat és füst detektorokat gyártó társaságnak, melynek következtében még nagyobb piaci rést fog lefedni a fogyasztói szektorból.

 

 

9.Rákkezelés

 

A Google-nek komoly befektetései és kutatásai vannak a rák ellenes harcban. A Fuondation Medicine-ben keresik a módját annak, amivel felvehetik a versenyt a gyilkos kórral szemben. A módszer genomikai és molekuláris adatokat kombinációján alapszik.

 

10. A jósolt jövő

 

A Google-nek további érdekeltségei vannak egy Recorder Future nevű cégben, mely az interneten található és felfoghatatlan mennyiségű információ figyelésével és nyomon követésével próbálja megjósolni, hogy mi várható a jövőben. Bármi jöjjön is a a Google-t nem fogja meglepetésként érni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Autó

Az autók napjainkban elengedhetetlen eszköznek számítanak, hogy segítsenek felgyorsult... Tovább

Határ

A határ két, leginkább közigazgatási szempontból különválasztott terület érintkezése.... Tovább

Tovább a lexikonra