Ezeket a helyeket nem láthatjuk a Google Térképen

Rejtélyes helyek, amiket a Google Térkép eltitkol előlünk

Szerző: kvothe - 2017.01.23.

Vajon mit nem szeretnének megmutatni nekünk a világtérképen? Még a műholdképeken sem kivehető, hogy mi minden történik ezeken a helyeken!

Ezeket a helyeket nem láthatjuk a Google Térképen

Bizonyára mindenki szórakozott már azzal, hogy a Google Earth (Google Föld), vagy Google Maps (internetes Google Térkép) segítségével eljusson olyan helyekre, amikről leginkább csak álmodozunk. Akár egy kattintással bármelyik országot láthatjuk, ami lelkesítheti bennünk rejlő turistát vagy amatőr geográfust.

 

De tudtad, hogy vannak olyan helyek, amiket nem engednek, hogy megnézz? Ha ezekre a helyekre ráközelítesz, csak pixeleket vagy elmosott képeket látsz. A helyek főként a biztonság, személyes jogok és a titkosított kereskedelmi létesítmények miatt vannak cenzúrázva. Ez azonban csak tovább lelkesíti az összeesküvés-elméletek kitalálóit arra, hogy aggasztó dolgokat terjesszenek.

 

Habár több száz helyet cenzúrázott már a Google, ezek egy része szabadon látogatható civilek által is. Azok a területek, ahova az átlagember nem juthat el többnyire a szennyezettségnek és az ebből adódó egészségügyi veszélyek miatt vannak elrejtve. A tiltott területek azonban csak tovább csigázzák az ember kíváncsiságát. Érdekes módon magyar is szerepel közöttük – azt is megmutatjuk!

 

 

Titokzatos orosz telep a szibériai tundra közelében

Az elmosott folt a Google Térképén akármit rejthet a nukleáris rakétáktól kezdve a vadászgépeken át egy kísérleti telephelyig. Távoli elhelyezése és a cenzúra miatt azonban az igazság legalább olyan homályos, mint a térkép cenzúrája.

 

 

Michael hadirepülőtér, Utah

Az összeesküvés-elméletek szövögetői ezt a területet tartják az 51-es körzetnek. Az Egyesült Államok kormánya azonban beismerte, hogy a helyen vegyi fegyvereket tesztelnek és biztonsági okok miatt van cenzúrázva.

 

 

Az amszterdami királyi palota

Annak ellenére, hogy a palota Amszterdam egyik leghíresebb nevezetessége, a Google Earth segítségével nem látogathatod meg. A palota környékén azonban minden kristálytisztán látszik.

 

 

Tantauco Nemzeti Park, Chile

A helyiek által csak „Parque Tantauco”-nak nevezett park egy magánkézben lévő természetvédelmi terület, ahova személyesen is el lehet látogatni. A Google Térképpel azonban semmi esélyed, hogy felderítsd a területet, mivel kinagyításkor csak pixeleket láthatsz.

 

Alexey Miller orosz energiaügyi biztos háza

Bill Gates-szel és Mark Zuckerberggel ellentétben, akiknek birtoka megtekinthető a Google Térképen, Alexey Miller, Oroszország leggazdagabb embere fontosnak tartja a magánéletet.

 

Mutatjuk a többit a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket