A világ legveszélyesebb tengerpartja

Gyanútlan turisták a fehér, mérgező hulladékkal teli tengerparton

Szerző: kvothe - 2020.04.21.

Ez a világ legveszélyesebb tengerpartja, de nem a cápáktól vagy a leégéstől kell félniük az ide látogatóknak – itt szó szerint a part képes embert ölni.

A világ legveszélyesebb tengerpartja

Rosignano Solvay egy igazi turistaparadicsom. A dél-toszkánai vidék fehér homokpartjai látogatók ezreit vonzzák minden évben, mit sem sejtve arról, hogy amit ők a csillogó, hófehér homoknak tartanak, az valójában mérgező hulladék.

 

Nem az, aminek látszik

 

A festői olasz város legfőbb turistacsalogatója a látszólag gyönyörű partvidéket borító szikrázóan csillogó homok, amit a helyiek csak „Spiagge Bianche”-nak, azaz „Fehér Part”-nak hívnak.

 

A lélegzetelállító partvidék nem a természet egyik csodája

 

Az úszó, napozó nyaralók nem is gondolják, hogy a homok nem más, mint mérgező hulladék, ami a Rosignano Solvay vegyi üzem mellékterméke.

 

Veszélyes szórakozás a parton

 

A Resignano Solvay 1912 óta működik, amikor a belga politikus és iparos, Ernest Solvay Olaszországba költöztette cégét, majd a Livornotól 25 kilométerre fekvő Rosignano Marittimoban állította fel termelőüzemét.

 

Gyors fejlődést köszönhettek a hatalmas üzemnek, ami köré rövidesen egy várost is építettek, amit Resignano Solvay-nek kereszteltek.

 

Azonban az üzem lett a városlakók veszte…

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket