Ez lehet a megoldás a hajléktalan-helyzetre

A város, ahol 7 év alatt megoldották a hajléktalan-helyzetet

Szerző: kvothe - 2017.02.10.

Hogyan sikerült többszáz hajléktalan helyzetén javítania egy városkának? Rendkívüli ötlettel álltak elő, ami tökéletesen hatékonynak bizonyult!

 

Ez lehet a megoldás a hajléktalan-helyzetre

A hajléktalanság sajnos igen általános probléma manapság. Egy 2005-ös felmérés kimutatta, hogy a világon több mint 100 millió embernek nincs fedél a feje felett. 10 évvel később ez a szám növekvő tendenciát mutatott, többnyire a közel-keleti társadalmi gondok miatt.

 

Egy kanadai kisváros azonban kiveszi a részét a problémamegoldásból, kezdve a saját helyzetével.

 

Az albertai Medicine Hat valaha komoly hajléktalan-helyzettel küszködött

 

Mindez 2009-ben volt, amikor a helyzetet súlyosbította a kábítószerrel való visszaélés és a bűnügyi problémák. Ez a krízis jócskán lefaragott a város költségvetéséből minden évben, ezért a vezetők szükségesnek látták felállítani a programot, amely a hajléktalanság felszámolására volt hivatott.

 

A program neve „Elsőnek lakást” („Housing First”)

 

A legszükségszerűbbnek a hajléktalanok lakhatásának megoldását találták, ezután következtek a további társadalmi problémák, mint az alkoholizmus és a droghasználat. Ted Clugston, Medicine Hat polgármesterének nyilatkozata alapján a hajléktalanoknak régebben tisztázni kellett saját szociális helyzetüket, mielőtt bármiféle segélyért folyamodhattak volna. Ez most megváltozott.

 

Az eredmények hamarosan láthatóvá váltak, érdemes elgondolkodni rajtuk – Irány a következő oldal!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket