A Vörös-tenger foglya

Hajó a Vörös-tenger mélyén

Szerző: tpalee - 2019.07.02.

 

Ha azt mondjuk, hogy hajó és elsüllyedt hajó, akkor tízből minimum nyolc embernek a Titanic ugrik be. És valljuk be, hogy joggal, hiszen a tragédiája és az azt körülvevő mítosz a mai napig nagyon megindító. Most azonban nem ő, hanem egy másik, nem kevésbé érdekes sorstársát mutatjuk be.

 

Hajó, mely örökké fogoly marad

 

 

Természetesen nem csak a leghíresebb hajóval történt sajnos szerencsétlenség, hanem voltak olyan más hajók is, melyek pórul jártak. Elképesztő misztikum övezi ezeket a hajókat, hiszen gondoljunk csak bele: az idők végezetéig ott maradnak a sötét tenger fogságában, soha nem látják már meg a napvilágot. Vannak, melyek azért népszerűek, mert viszonylag sekély vízben süllyedtek el, így vannak gyakori „látogatói”. Ha egy óceánban történik a szerencsétlenség, akkor szinte biztos, hogy lehetetlen a feltárás, ha egy tengerben, akkor sokkal nagyobb az esély.  Ilyen volt a Thistlegorm, mely mindössze 30 méter mélyen fekszik a Vörös-tengerben. Félreértés ne essen, ide se könnyű lejutni, vagy lehetne innen esetleg felhozni dolgokat.

 

Ő tulajdonképpen egy háború hős, hiszen 1941-ben a brit haditengerészet flottájába tartozott, mikor megtörtént a baj: a német légierő rátalált és két repülőgépük elsüllyesztette. Pont sikerült a lőszereket szállító részt eltalálni, így a robbanás megsemmisítő erejű volt. Érdekesség, de a mai napig lehet teljesen ép járműveket és eszközöket találni rajta. Elképesztő képek következnek!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket