Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A Vörös-tenger foglya

hirdetes

Hajó a Vörös-tenger mélyén

tp

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

Ha azt mondjuk, hogy hajó és elsüllyedt hajó, akkor tízből minimum nyolc embernek a Titanic ugrik be. És valljuk be, hogy joggal, hiszen a tragédiája és az azt körülvevő mítosz a mai napig nagyon megindító. Most azonban nem ő, hanem egy másik, nem kevésbé érdekes sorstársát mutatjuk be.

 

Hajó, mely örökké fogoly marad

 

 

Természetesen nem csak a leghíresebb hajóval történt sajnos szerencsétlenség, hanem voltak olyan más hajók is, melyek pórul jártak. Elképesztő misztikum övezi ezeket a hajókat, hiszen gondoljunk csak bele: az idők végezetéig ott maradnak a sötét tenger fogságában, soha nem látják már meg a napvilágot. Vannak, melyek azért népszerűek, mert viszonylag sekély vízben süllyedtek el, így vannak gyakori „látogatói”. Ha egy óceánban történik a szerencsétlenség, akkor szinte biztos, hogy lehetetlen a feltárás, ha egy tengerben, akkor sokkal nagyobb az esély.  Ilyen volt a Thistlegorm, mely mindössze 30 méter mélyen fekszik a Vörös-tengerben. Félreértés ne essen, ide se könnyű lejutni, vagy lehetne innen esetleg felhozni dolgokat.

hirdetes

 

Ő tulajdonképpen egy háború hős, hiszen 1941-ben a brit haditengerészet flottájába tartozott, mikor megtörtént a baj: a német légierő rátalált és két repülőgépük elsüllyesztette. Pont sikerült a lőszereket szállító részt eltalálni, így a robbanás megsemmisítő erejű volt. Érdekesség, de a mai napig lehet teljesen ép járműveket és eszközöket találni rajta. Elképesztő képek következnek!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Budapesti rendezvényhelyszínek

Ahhoz, hogy egy rendezvény tökéletes legyen, egy különleges helyszínre van szükségünk,... Tovább

Irodatakarítás

Az irodatakarítási szolgáltatás egy bizalmi feladat, hiszen gyakran úgy végzik el, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
Technika