notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

MC
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szörnyű dolgokat tettek az emberek csupán néhány közösségi oldalon történt félreértés vagy féltékenység miatt. Összegyűjtöttünk néhány hihetetlen és szomorú történetet.

Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

A közösségi oldalak, mint például a Facebook, YouTube vagy Twitter a modern kor legfontosabb újításai közé tartoznak. Segítségükkel bárki könnyedén felveheti a kapcsolatot távoli rokonokkal, régi barátokkal és számtalan új embert is megismerhet.

 

Ugyan digitális környezetben, mégis emberekről beszélünk – konfliktusok, nézeteltérések és viták alakulhatnak ki, de ezek általában nem többek néhány ütköző vélemény indulatos párbajáról. Kellemetlen lehet az is, ha az emberről egy nem túl előnyös képet töltenek fel, de szerencsére ezt egy bizonyos szinten felügyelhetjük, a nem kívánatos személyek számára pedig lehetetlenné tehetjük, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot.

 

Mi a helyzet azonban, ha ennél tovább fajul a helyzet? Az interneten sokkal könnyebb egy digitális álarc mögé rejteni valódi énünket és ezt számtalan rosszindulatú személy előszeretettel ki is használja. Néha szándékosan, néha pedig az indulatok, nézeteltérések miatt történik bűneset, ami egy közösségi oldalról indul el. Egy félreértett hozzászólás, titkos üzenetek szeretők között vagy éppen „digitális ragadozók” jelenthetnek halálos veszélyt a felhasználókra.

 

Az alábbiakban beszámolunk néhány különös esetről, amik elkerülhetők lettek volna a közösségi oldalak nélkül.

hirdetes

 

A Facebook „Halállistája”

Ez az eset kifejezetten ijesztő és a mai napig megoldásra vár. Egy lövöldözés során három kolumbiai tizenéves halt meg. Öt nappal később az áldozatok nevei egy titokzatos facebookos „Halállistán” jelentek meg. Három nappal ez után egy újabb tizenéves is gyilkosság áldozata lett, akinek a neve látható volt a listán. A helybélieknek elegük lett, ezért minden család, akinek a hozzátartozói szerepeltek a listán elköltözött a környékről. Ez után a gyilkosságok azonnal megszűntek.

 

A többi a következő oldalon olvasható!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Fényképészet

A fényképészet vagy fotográfia már az 1800-as években is népszerű volt, akkoriban azonban... Tovább

Libaételek

A libából készült ételek igazi ínyencségek és nagy odafigyelést igényel az... Tovább

Tovább a lexikonra