Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

Szerző: kvothe - 2017.01.18.

Szörnyű dolgokat tettek az emberek csupán néhány közösségi oldalon történt félreértés vagy féltékenység miatt. Összegyűjtöttünk néhány hihetetlen és szomorú történetet.

Ezeknek az embereknek a közösségi oldalak okozták a halálát

A közösségi oldalak, mint például a Facebook, YouTube vagy Twitter a modern kor legfontosabb újításai közé tartoznak. Segítségükkel bárki könnyedén felveheti a kapcsolatot távoli rokonokkal, régi barátokkal és számtalan új embert is megismerhet.

 

Ugyan digitális környezetben, mégis emberekről beszélünk – konfliktusok, nézeteltérések és viták alakulhatnak ki, de ezek általában nem többek néhány ütköző vélemény indulatos párbajáról. Kellemetlen lehet az is, ha az emberről egy nem túl előnyös képet töltenek fel, de szerencsére ezt egy bizonyos szinten felügyelhetjük, a nem kívánatos személyek számára pedig lehetetlenné tehetjük, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot.

 

Mi a helyzet azonban, ha ennél tovább fajul a helyzet? Az interneten sokkal könnyebb egy digitális álarc mögé rejteni valódi énünket és ezt számtalan rosszindulatú személy előszeretettel ki is használja. Néha szándékosan, néha pedig az indulatok, nézeteltérések miatt történik bűneset, ami egy közösségi oldalról indul el. Egy félreértett hozzászólás, titkos üzenetek szeretők között vagy éppen „digitális ragadozók” jelenthetnek halálos veszélyt a felhasználókra.

 

Az alábbiakban beszámolunk néhány különös esetről, amik elkerülhetők lettek volna a közösségi oldalak nélkül.

 

A Facebook „Halállistája”

Ez az eset kifejezetten ijesztő és a mai napig megoldásra vár. Egy lövöldözés során három kolumbiai tizenéves halt meg. Öt nappal később az áldozatok nevei egy titokzatos facebookos „Halállistán” jelentek meg. Három nappal ez után egy újabb tizenéves is gyilkosság áldozata lett, akinek a neve látható volt a listán. A helybélieknek elegük lett, ezért minden család, akinek a hozzátartozói szerepeltek a listán elköltözött a környékről. Ez után a gyilkosságok azonnal megszűntek.

 

A többi a következő oldalon olvasható!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket