Ebben a kertben minden növény képes megölni téged!

Halálos kiállítás a Roxfortban - a világ legveszélyesebb növényei

Szerző: kvothe - 2017.01.17.

Csak szakképzett kísérővel léphetnek be ide a látogatók, ugyanisminden itt található növény képes lenne megölni egy embert!

Ebben a kertben minden növény képes megölni téged!

Növények nélkül igen hamar eltűnne az élet bolygónkról. Az élethez nélkülözhetetlen oxigén termelése mellett számos állat (és az emberek) táplálkozásában is mindennapos szerepet játszanak. Nem csoda tehát, hogy sok olyan létesítmény nyílt már világszerte, amelyek célja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontosak is a növények.

 

Van azonban egy olyan hely, amely a világ legveszélyesebb növényeit rejti magában. A „rejti” szó talán nem is annyira pontos, ugyanis bárki meglátogathatja a halálos kiállítást!

 

A helyszín nem más, mint a Harry Potter filmekből ismert Roxfort iskola forgatási helyszíne – az Angliában található Alnwick kastély. A gyilkos növények között megtalálható a foltos bürök, amely Szókratész haláláért volt felelős, illetve híres nadragulya is.

 

 

A kastély kertje 1750-ben készült el Northumberland első hercege, Hugh Percy idején. Egy Capability Brown nevű angol építészt bízott meg elkészítésével. A kert harmadik tulajdonosa megszállott növénygyűjtő volt, és a világ minden tájáról igyekezett minél több fajtát összegyűjteni.

 

 

A negyedik herceg idejére a kert teljes pompájában díszelgett – egy olasz kerttel, hatalmas üvegházzal, tiszafa kerttel, hársfa-sétányokkal és temérdek mennyiségű virággal.

 

Nézzük mi lett mára a csodálatos kertből!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket