notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Dolgok, amik már nem igazak, mióta az iskolában tanultuk őket

hirdetes

7 döbbenetes dolog, amit az iskolában tanítottak nekünk, de ma már nem igazak

emszi
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Sokan a mai napig rosszul tudják ezeket a dolgokat, amiket a tudomány az évek során már megcáfolt. Mi még máshogyan tanultuk őket, pedig mára már nem „igazak”!

Dolgok, amik már nem igazak, mióta az iskolában tanultuk őket

A világban egyetlen dolog biztos – mindig minden változik. Amit száz évvel ezelőtt lehetetlennek hittünk, az ma már a hétköznapok elengedhetetlen része. A tudomány egyre több olyan dolgot fedez fel, ami teljesen megváltoztatja a világról alkotott képünket.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan tényt, amit a legtöbben rosszul tudnak, mert még egy régebbi elmélet szerint tanulták őket az iskolában – vagy bármilyen más forrásból, ami a régi információk alapján megbízható volt!

hirdetes

A Plútó már nem számít bolygónak

Már az 1930 óta tudtuk, hogy Naprendszerünkben kilenc bolygó kering központi csillagunk, a Nap körül – ekkor bizonyították ugyanis a Plútó létezését, amely a Naptól legtávolabb eső, de még hozzá tartozó bolygó volt. De csak volt.

hirdetes

2003-ban egy űrkutató felfedezett egy nagyobb égitestet a Plútón kívül, ami az Eris nevet kapta. Ez a szakértőket a bolygók fogalmának átgondolására késztette. Végül úgy döntöttek, hogy a Plútó (és a nemrégiben felfedezett Eris) mérete és Naprendszerünkben elfoglalt helye alapján nem számít bolygónak.

Azóta ez a két égitest hivatalosan is törpebolygókként vannak nyilvántartva – azonban egyes szakértők még mindig vitatják ezt a döntést, szóval van még remény a Plútó számára, hogy egy nap visszakaphassa bolygó-besorolását!

A többi érdekességért lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Bor

Alkoholtartalmú ital, amit a különböző gyümölcsmustok erjesztésével állítanak elő.... Tovább

Nap

A nap szó egy hét egyik napjára utal, amely 24 órából áll. Ilyen esetben köznévként... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Lenyűgöző technika Világunk