notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

kajak-kenu Világkupa, Szeged

Hangulatjelentés Szegedről

Kép és szöveg: Koncz Dezső
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szegeden jártunk, és ha már ott jártunk, megnéztük az egyik rangos nemzetközi sporteseményt is, a kajak-kenu világkupát. A hangulat fantasztikus volt, a magyarok pedig szenzációsan teljesítettek.

Szegeden jártunk, és ha már ott jártunk, megnéztük az egyik rangos nemzetközi sporteseményt is. A hangulat fantasztikus volt, a magyarok pedig szenzációsan teljesítettek.

Jelentem kiváló vasárnap estére! Reggelente, korán, úgy hét körül még a csendé volt a főszerep. Csak szélben lengedező zászlók jelezték, hogy verseny lesz, nem is akármilyen. Aztán kerekes székes bajnokunk érkezett komótosan szemlélve a pályát, gondolom fejben „lejátszva” a futamot. Még a sirályok is gondtalanul pásztázták a vizet, hátha valamelyik apróbb, hal meg kívánja tekinteni a ragyogóan sütő Napot. Az idill aztán perceken belül foszlani látszott, amikor megjelentek a korán edzeni induló egységek. Elsőként érkeztek a nézők közül a sportág törzsszurkolói, akik a világ legmesszebb pontjára is elkísérik a magyar csapatot, hatalmas dicsőséget szerezvén maguknak. Természetes, hogy Szegeden is Ők diktálták, dobokkal, kürtökkel a nézőtéri alaphangulatot. Persze itt ebben nem volt hiány a tömött lelátót és partoldalt végignézve, mert, hogy az emberek megállás nélkül hömpölyögtek a pálya felé, elfoglalva minden talpalatnyi helyet. Lengtek a zászlók. Oroszok, Ausztrálok, Svájciak, Szerbek, ki tudja hány országból érkezve. Nem hinném, hogy van még egy verseny, ahol ennyi nemzet képviseltetné magát szárazon és vízen egyaránt. Néha az volt az ember érzése, hogy nem is annyira az eredmények számítanak, hanem a hangulat. Pedig a hazai húsz érem, hét arany, hat ezüst és hét bronz, no meg a számtalan helyezés megdobogtatta mindenki szívét, aki a magyar sportért lelkesedik. Nem is lehet ehhez mást hozzá tenni, minthogy szép volt lányok, szép volt fiúk, szép volt Szeged!

hirdetes
Lapozz tovább és tekintsd meg a helyszínen készült képeinket is

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

A hó a víz kristályos, szilárdra fagyott formája. Hókristályok csak megfelelő körülmények... Tovább

Magyarország

Kis hazánk a Kárpát-medence szívében, Európa közép-keleti részén. Államformája... Tovább

Tovább a lexikonra
Minden, ami sport