Hazánkban hegyvidéki kirándulóhelyek

Gyönyörű hegyvidéki kirándulóhelyek hazánkban

Szerző: Dominik96 - 2015.10.11.

Van egy kis szabadidőd, de nem tudod, hogy hová menj? Ebben a cikkben felsorolok 8 helyszínt, ahová megéri elvinni a családot.

Hazánk hegyvidéki kirándulóhelyei

1. Csórréti víztározó

 

Nem sokan ismerik, de a szerencsésebbek láthatták már a mátraházi Csórréti-víztározó gyönyörű szép vidékét, a kristálytiszta vizet, és az ott lévő többi csodát, annak egy örökélmény marad.

 

2. Parádsasvár

 

Gyönyörű földrajzi, természeti környezetben fekszik a Mátra északi oldalán. Parádsasvár javarészt a Károlyi-kastély miatt is kedvelt úti cél. A friss hegyi levegő mellett a csodálatos kilátásért is megéri elmenni, a faluból a Mogyorós-orom, a Nagy-Lipót, a Galyatető, a Bagolykő, a Csór-hegy, a Vadak orma és a Hármas-tető is látható.

 

3. Balatoni tanúhegyek

 

A Balaton-felvidék legszebb és legértékesebb természeti szépségei a tanúhegyek, amelyek nemcsak az idő múlásáról tanúskodnak, de titkokat is őriznek.

 

4. Visegrádi vár, Visegrádi hegység

 

A visegrádi vár erődítmény a Dunakanyarban, hazánk egyik legcsodálatosabb történelmi emléke. A Visegrádi-hegység a Dunakanyarban fekvő hegyvonulat, amely földrajzilag az Északi-középhegység része. A vár előtti kilátóterasz mesés panorámát nyújt rá.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket