notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Láthatatlan helyek a halandók számára

hirdetes

Helyek melyeket nem fogunk soha belülről látni

tp

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A 21. században, a szabd világ csúcsán nagyon furcsán hat az, hogy vannak olyan helyek a világon, ahova egy „sima”, hétköznapi ember nem juthat el. És ami még megdöbbentőbb az egészben, hogy ezek között vannak olyan helyek, melyek bizony város nagyságúak. 

Soha nem láthatjuk őket személyesen

 

Gondolnánk, hogy minden ilyen hely vagy valamelyik volt, vagy mostani szocialista vagy kommunista országban van, de bizony tévedünk.Nézzünk most tehát olyan helyeket, melyeket biztosan nem láthat saját szemével.

 

Vatikán titkos archívumai

 

Dan Brown Angyalok és Démonok című könyvében és ugyanolyan című filmjében láthattuk és olvashattuk, hogy a Vatikán levél archívumba nem egyszerű bejutni. Ez a valóságban is így működik. A levéltár és az tároló polcrendszer döbbenetes méreteket vett fel az idők során. Mára már több, mint 84 kilométer hosszú és közel 35000 kötetet tartalmaz.  Az archívum olyan állami papírokat, levelezéseket, pápai üzleti könyveket, és sok egyéb dokumentumokat tartalmaz, melyeket az egyház halmozott fel az évszázadok során. Természetesen nagy becsben őrzik ezeket az iratokat. Melyek viszont már olyan állapotban vannak, azokat digitalizálták. Érdekes, hogy szinte mindent elolvashatnánk a megfelelő engedélyek kikérése után, de a helybe magába nem mehetnénk be.

hirdetes

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Fal

A kőből, betonból, vályogból vagy egyéb építőanyagból készült konstrukciót terek... Tovább

Lámpa

Lámpák nélkül elképzelhetetlen lenne az élet – a legelterjedtebb... Tovább

Tovább a lexikonra