Érdekességek hétköznapi tárgyakról

6 rejtélyes dolog hétköznapi tárgyakon, amikről nem tudtad, hogy mire valók!

Szerző: kvothe - 2017.02.24.

Ezeket a tárgyakat nap mint nap használjuk, mégis 100 emberből jó ha egy tudja, hogy mire valók ezek a részek rajtuk. Most megmutatjuk, hogy valójában miért is vannak ott!

Érdekességek hétköznapi tárgyakról

Szeretjük azt hinni, hogy mindent tudunk, mégis rengeteg olyan dolog vesz körbe minket minden nap, amiknek nem ismerjük valódi célját, vagy eredetét. Az ilyen hétköznapi tárgyakat mindenki reflexből használja, és meg sem kérdőjelezzük a különböző tulajdonságaikat. Egyszerűen csak elfogadjuk, hogy valami ott van, és olyan a színe, alakja és hasonlók.

 

Azt azért erős túlzás lenne kijelenteni, hogy egy hazugságban élünk, de érdekes belegondolni, hogy milyen keveset is tudunk a legegyszerűbb dolgokról magunk körül. Ha érdekel néhány különös részlet mindennapi tárgyainkról, akkor jó helyen jársz – kezdjük is!

 

Pamacs a pompom sapkákon

Ez a rendkívül népszerű ruhadarab nemtől és kortól függetlenül szinte mindenkin látható, miután beköszönt a hidegebb idő. De mégis miért van ott az a pamacs? Talán hogy könnyebben le lehessen húzni vele a sapkát? Vagy mindig is csak egy dísz volt, és nem több? Téves! Valójában egy biztonsági funkciót szolgál!

 

Az ilyen sapkák eredete egészen a 18. századik nyúlik vissza. A francia tengerészgyalogosok egyenruhájának részét képezte – azért volt a sapkájukon, hogy ne verjék be a fejüket a hajókabin alacsony plafonjába. Később több országban is elterjedtek a különböző egyenruhák, és ezt a részletet is sokan átvették a franciáktól. A többi már a divat dolga volt!

 

A többi érdekességért lapozz!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket