HGPS szindrómával küzdő gyerekek

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 19. Kedd - Zsuzsanna
hirdetes
 | Szerző: fö
címkék: Egészség, Világunk

Félelmet és sajnálatot keltenek ezek a gyerekek az emberekben...

hirdetes
HGPS szindrómával küzdő gyerekek

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azt hinnéd, hogy idős embereket látsz a képen, pedig ők gyerekek! Ismerd meg te is ezt a belga testvérpárt, akik egy ritka betegséggel, a HGPS szindrómával küzdenek.

A belga testvérpár, 20 éves Michiel Vandeweert és, a 12 éves Amber egy nagyon ritka betegséggel küzdenek, a Hutchinson–Gilford-progéria szindrómával (HGPS). Összesen 8 millió emberből 1-et érint! Ők viszont mind a ketten ezzel küzdenek. Mondhatnánk, hogy egy családban ráadásul ketten HGPS-esek, olyan ritka, mint a lottó ötös, de azért ez mégsem annyira szerencsés…

hirdetes

 

 

Nem csak a külvilágtól áramló megvető, sajnálkozó és néha félelemmel teli nézésektől, reakcióktól kell szenvedniük ezeknek a gyerekeknek, hanem a betegségből kifolyólag a folyamatos fájdalmakkal és a hirtelen fellépő fáradtsággal. Pont olyan tünetekkel, mint amik idősebb korban lépnek fel mindenkinél. Hiszen ez a HGPS betegség lényege. A szervezet rendkívül gyorsan öregszik, körülbelül tízszer gyorsabban. Ezáltal sajnos szinte egyikük sem éri meg a felnőtt kort, és mindez rövid idő alatt számos szervi elváltozással is meg kell küzdeniük.

hirdetes
hirdetes

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

2019-02-16

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van szó, pedig ő egy amerikai riporter!

62 évesen szült gyereket ez a nő!

62 évesen szült gyereket ez a nő!

2019-02-14

A 62 éves Lina Alvarez orvosként dolgozik Spanyolországban. Harmadik gyermekét szülte meg nemrégen. Ennyi idősen ő egy biológiai csodának számít, hogy teherbe tudott esni!

Hihetetlen, de ez egy madárfészek!

Hihetetlen, de ez egy madárfészek!

2019-02-13

Egy igazán különleges dologra bukkantak az emberek, de mikor megtudták, hogy melyik madár készít ilyen fészket, akkor elcsodálkoztak. Ez a picike telepes veréb képes ekkora madárfészket alkotni!


2019-02-12 Semmibe veszik a szakmunkásokat, pedig nélkülük alig léteznénk...

Manapság már szinte minden gyereket arra ösztönöznek, hogy szerezzen diplomát, tanuljon sokat, a szakmunkákból pedig egyre nagyobb a hiány. Miért nézik le a szakmunkásokat?

2019-02-15 8 dolog, melyet minden apa meg kell, hogy tanítson a fiának!

Az anyák nagyon fontos szerepet játszanak a gyerekek életében, de vannak olyan dolgok, melyeket egy fiú számára leginkább mégis az apák tudnak megtanítani.

2019-01-17 3. helyezést értek el a magyar mentősök! Ismét magyar siker!

3. helyezést értek el a magyar mentősök ezen a világversenyen, ahol amúgy mindig nagyon jó helyen végeztünk. Most ismét sikerült a dobogóra kerülni, gratulálunk a versenyzőknek!

2019-01-31 Félelmet és sajnálatot keltenek ezek a gyerekek az emberekben...

Azt hinnéd, hogy idős embereket látsz a képen, pedig ők gyerekek! Ismerd meg te is ezt a belga testvérpárt, akik egy ritka betegséggel, a HGPS szindrómával küzdenek.

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.