Hihetetlen, hogy mitől rettegnek az emberek!

Hipopotomonstrosesquipedaliofobia

Félelem a hosszú szavaktól – ez az ironikusan elnevezett fóbia nem áll fenn a születéstől fogva, csak egy traumatikus élmény során alakulhat ki. De vajon mi kell történjen valakivel ahhoz, hogy félni kezdjen a hosszú szavaktól?

 

 

Chrometophobia

Félelem a pénztől – időtlen idők óta jelen vannak az emberek életében a fizetőeszközök, és megjelenésük óta a mai napig is rengeteg dolog függ a pénztől. Éppen ezért különös, hogy valaki pont ettől a hétköznapi dologtól fél. Az ebben a fóbiában szenvedő emberek hajlamosak pánikolni, ha pénzt kell adniuk valakinek, vagy ha pénzt kapnak. Még a pénz látványa is kényelmetlen számukra.

 

Chaetophobia

Félelem a testszőrzettől – egy igazán kellemetlen fóbia. Képzeljük csak el, hogy milyen lehet még a saját testünkön növő szőrtől is rettegni, beleértve a hajunkat, karjainkat, lábainkat.

 

Domatophobia

Félelem az otthonléttől – az ilyen fóbiában szenvedők rettegnek az otthonukban tartózkodásról és akár pánikrohamot is kaphatnak, ha otthon kell lenniük. Nehéz elképzelni egy ilyen életet, mégis vannak, akiknek meg kell küzdeniük ezzel a problémával minden nap.

 

 

Electrophobia

Félelem az elektronikus berendezésektől – bármilyen elektromos árammal működő dolog félelmetes az ilyen emberek számára. Nem csak az áramütés gondolata, a tárgyak használata is rettegést kelt bennük. A modern világban nagyon sok ilyen esettel találkozhatunk.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket