Letartóztatták a National Geographic egykori címlaplányát

Letartóztatták a világ egyik leghíresebb fényképén szereplő afgán lányt!

Szerző: kvothe - 2017.02.14.

A nő újra a címlapokon, azonban teljesen más okból, mint régen.

Letartóztatták a National Geographic egykori címlaplányát

A ma már 46 éves Sharbat Gulla (más néven Sharbat Bibi) arcát az egész világ megismerhette 1984-ben, amikor Steve McCurry fényképész rátalált a lányra egy menekült-táborban. Az akkor róla készült fénykép minden idők egyik leghíresebb képévé vált, a National Geographic magazin borítóján is szerepelt.

 

 

Kevés olyan fotó létezik a világon, amely ennyire közismert lenne. Szimbolikus értéket is képvisel egy ártatlan lányról, akinek a szemében egy egész világot láthatunk, tekintetével ezernyi érzelmet kommunikál felénk. Nem csoda tehát, hogy az egész világ megdöbbenta lány letartóztatásának hírén. Sokan nem akarták elhinni, hogy mégis mit tehetett ez a lány. Nos, a legendás fotó elkészítése óta nem kevés idő telt már el, és úgy hozta a sors, hogy a mára már felnőtt Sarbat Gulla a hatóságokkal is összetűzésbe került. A következő oldalon láthatjuk, hogy miért fogták el és hogy hogyan is néz ki mostanában! Megdöbbentő a különbség!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket