notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Hogyan és mikor érhet véget a koronavírus járvány? Szakértők válaszoltak!

hirdetes

Hogyan érhet véget a koronavírus járvány?

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mikor lesz vége  akoronavírus járványak és hogyan

Ahhoz, hogy egy ország elkezdhessen visszatérni a normális élethez, nagyobb arányú oltottságra lesz szükség. A lehető legjobb tesztelési és izolációs stratégiákat kell bevetnünk, illetve kellő pénzügyi támogatást kell nyújtatnunk mindazoknak, akik kénytelenek otthon maradni az elkülönítés alatt. Persze a nemzetközi utazásról is le kellene mondani az idei évre.

Fontos lenne továbbá a nemzetközi látogatóbb szigorúbb korlátozása is, és nem csak az olyan országokból, ahol új variánsokat fedeztek fel. Ezek a variánsok pont olyan gyorsan mozognak, mint az emberek. Mivel a legtöbb országban lassan zajlik az új variánsok azonosítása, ezek a változatok hamar elterjedhetnek, ha nem korlátozzuk megfelelően a nemzetközi utazásokat – teszteléssel és karanténnal.

hirdetes

Amint a gazdagabb országoknak sikerül felülkerekedniük a víruson, hozzáláthatnak a kevésbé felkészült országok támogatásához is, többek között az oltóanyagok szolgáltatásával. Számos országnak nincs elegendő pénze ahhoz, hogy elegendő vakcinát rendeljen az gyógyszergyártó cégektől, míg más országok több vakcinát is rendeltek, mint amennyire egy-egy főnek szüksége lenne.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra kérte ezeket az országokat, hogy adományozzanak vakcináikból a Covax programnak, hogy szét lehessen osztani azokat a szegényebb területeken is.

A vírus megfékezése, és az emberi életek védelme nem szimplán erkölcsi kérdés – mindenkinek érdeke, hogy felülkerekedjünk ezen a járványon. Amíg a COVID-19 más országokban is jelen van, folyamatosan mutálódhat és terjedhet, így akár az oltottakra nézve is egyre veszélyesebbé válhat.

hirdetes

A COVID-19 járvány nem egyik napról a másikra ér majd véget – ez egy hosszú, elnyújtott folyamat lesz, ami országonként más és más ütemben zajlik majd. A gazdagabb országokban ezt a tesztelések, az (egyre jobb) oltások, és a színvonalas kezelés teszik majd ezt lehetővé. A szegényebb országok rögösebb út előtt állnak, és több hullámot is át kell majd vészelniük, mielőtt külső segítséggel megfékezhetik a vírus terjedését.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Újság

Az újság első sorban egy kézzel fogható, papírból készülő médium, amely segítségével... Tovább

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség