A Honda új videója lenyűgöző!

Ez is csak a Hondának juthat eszébe! Ilyen videót még biztos nem láttál!

Szerző: kvothe - 2019.04.12.

A Honda megint megcsinálta – nézd meg, mivel álltak elő!

A Honda új videója lenyűgöző!

A Honda úgy döntött, hogy megint lenyűgözi az embereket. Az új NSX hibrid modelljüket és a fejlett GPS navigációs rendszert felhasználva az hatalmas, ősi perui kolibri-rajzot készítették el.

 

Az úgynevezett Nazca-vonalak Peruban találhatóak, és időszámításunk előtt és után 500 év közötti időben készülhettek. A felszín legfelső, sötét, kavicsos rétegét eltávolítva az alatta rejlő világos föld jelenik meg. Idővel az alsóbb világos réteg ellenállóbbá válik a természeti hatásokkal szemben, ezért maradhattak fenn ilyen sokáig a rajzok.

 

Míg az eredeti kolibri-rajz mindössze 93 méter hosszú, a Honda úgy érezte, ennél valami nagyobbra kell törekedniük, ezért megtízszerezte saját verziójának méretét egy 965 méter hosszúságú rajzzal. A Nazca-vonalakról készített nagyfelbontású képek szolgáltak a projekt alapjául, és a kivitelezők 3 méteres pontossággal voltak képesek GPS-koordinátákkal kijelölni az új szuperrajz körvonalait.

 

A gondosan kidolgozott alkotás több mint 30 hajtűkanyarból áll, amihez elengedhetetlen volt a Honda NSX Hibrid SH-AWD (Szuper-kormányzású összkerék-meghajtás) technológiája. A két elektromos motor, amelyek az első két kerék irányításáért felelősek együttműködtek a vezetés alatt: az éles hajtűk bevétele közben a belső kerék lelassult, míg a kinti kerék gyorsabban hajtotta az autót, ezzel is elősegítve a kanyarodást.

 

A videó a következő oldalon látható!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket